Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Απόγνωση μπροστά στη βιβλική καταστροφή! “Πνίγεται” η Κρήτη από την κακοκαιρία – Απίστευτες εικόνες

πλημμύρες Κρήτη
ΦΩΤΟ Intime

Από επιχείρηση διάσωσης σε απεγκλωβισμό τρέχουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής ενώ αυτή την ώρα, προσπαθούν να απεγκλωβίσουν παιδιά που βρίσκονται μέσα σε σχολείο. Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από ολόκληρο το νησί που έχει “βυθιστεί” στο νερό και τη λάσπη.

Οι Κρητικοί ξύπνησαν με εικόνες σοκαριστικές…. Δρόμοι δεν είχαν απλώς πλημμυρίσει αλλά είχαν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους που παρέσερναν τα πάντα. Αυτοκίνητα, “έφευγαν” σαν καρυδότσουφλα ενώ άνθρωποι σώθηκαν την τελευταία στιγμή από μια τραγωδία… 

ΦΩΤΟ ΙΝΤΙΜΕ
ΦΩΤΟ ΙΝΤΙΜΕ

Τεράστια είναι η καταστροφή για ακόμη μια φορά στην Κρήτη, που βρίσκεται στο έλεος της κακοκαιρίας για τρίτη φορά μέσα σε σχεδόν τρεις εβδομάδες. Ο όγκος βροχής είναι τόσο μεγάλος (έπεσαν περισσότερα από 100 χιλιοστά βροχής μέσα σε λίγες ώρες) που ξανά η Κρήτη μετρά ανοιχτές πληγές.

Click4More: Κρήτη: Δραματικές εικόνες στη Χερσόνησο από την κακοκαιρία – 8 διασώσεις, η βροχή δυσκολεύει τους διασώστες

Δείτε στο παρακάτω βίντεο του newsit.gr, εικόνες από την περιοχή της Ανάληψης:

Περισσότερο η Χερσόνησος, που είδε περιοχές της όπως οι Γούβες, η Ανάληψη, τα Μάλια, το Κουτουλουφάρι, να πλήττονται βάναυσα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που πέφτουν από τα ξημερώματα έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια, έχουν κάνει… ένα θάλασσα και στεριά, παρέσυραν και κατέστρεψαν αυτοκίνητα, πλημμύρισαν σπίτια.

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Εγκλωβίστηκαν μαθητές σε ιδιωτικό σχολείο

Πρόκειται για σχολείο στη Χερσόνησο που, παρά την εντολή τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ αυτό άνοιξε, με αποτέλεσμα τα παιδιά να εγκλωβιστούν λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας

Πληροφορίες του Creta24 αναφέρουν πως άνδρες της ΕΜΑΚ πηγαίνουν στο σημείο για να απεγκλωβίσουν τα παιδιά με ασφάλεια, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία τους. Δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα που έχει δεχθεί από ανήσυχους γονείς ο Δήμος Χερσονήσου…

Μεγάλες ζημιές και στο Ρέθυμνο

Σοβαρές ζημιές σε πολλές περιοχές, όπως τον Μυλοπόταμο, το Σφακάκι, το Αμάρι και τον Άγιο Βασίλειο, έχει δημιουργήσει η ισχυρή βροχόπτωση που πλήττει τον νομό Ρεθύμνου.

Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή του γηπέδου Περάματος στον Δήμο Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο από τους όγκους νερού που συγκεντρώθηκαν από τη βροχή που από το πρωί πλήττει το Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μυλοποτάμου Δημήτρη Κόκκινο οι καταστροφές είναι μεγάλες, σε υποδομές και οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων να αποφασίσει το κλείσιμο των δύο περιφερειακών δρόμων του Περάματος. Οι δρόμοι καθαρίζονται συνεχώς από τα μηχανήματα αλλά οι κατολισθήσεις είναι συνεχείς και πέτρες, βράχοι να βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους. Σήμερα και αύριο κλειστά τα σχολεία, βρεφικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.

Στο ύψος των εργατικών κατοικιών στην είσοδο του Περάματος Μυλοποτάμου από την υπερχείλιση του Γεροποτάμου Ποταμού τα νερά έχουν φτάσει μέχρι τα πρώτα σπίτια σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αυτή την ώρα η βροχή έχει κοπάσει ενώ τα ακραία φαινόμενα θα συνεχιστούν σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της Αντιπεριφέρειας μέχρι και αύριο αργά το βράδυ.

Από την κακοκαιρία οι ζημιές είναι εκτεταμένες και από αύριο σύμφωνα με τους υπευθύνους θα ξεκινήσει η καταγραφή. Αυτό το οποίο συνεχώς ζητούν οι Αρχές από τους κατοίκους είναι να μην κυκλοφορούν και να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι οι δρόμοι λόγω των όγκων λάσπης από τις υπερχειλίσεις των ποταμών και των χωμάτων από τις πλαγιές είναι πολύ επικίνδυνοι.

Διασώσεις που κόβουν την ανάσα

Εικόνες που κόβουν την ανάσα, είναι εκείνες από τη διάσωση μιας γυναίκας που έμεινε σκαρφαλωμένη σε στύλο πίσω από την εκκλησία των Μαλίων, μέχρι να δεχτεί τη βοήθεια των διασωστών.

Σύμφωνα με το cretapost, το νερό την έσερνε 100 μέτρα, εκείνη κατάφερε να σκαρφαλώσει στο στύλο και τελικά την κατέβασαν οι διασώστες.

Τα βίντεο που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό:

Ασύλληπτες εικόνες από τον ΒΟΑΚ – Τα νερά έγιναν καταρράκτης

Δείτε απίστευτες εικόνες με τους μίνι καταρράκτες που σχηματίστηκαν σε σημεία του εθνικού οδικού δικτύου:

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις