Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Αποκλειστικά στο Live News: Νέοι από την Κοζάνη εξηγούν πως κόλλησαν κορονοϊό

Αποκλειστικά στο Live News: Νέοι από την Κοζάνη εξηγούν πως κόλλησαν κορονοϊό

Τον γύρο της Ελλάδας κάνει από το πρωί η είδηση για τα 22 κρούσματα κορονοϊού στον Δήμο Βοΐου Κοζάνης. Ανάμεσα σε αυτούς μια παρέα νεαρών που και οι 4 βρέθηκαν θετικοί. 

Κάποιοι από αυτούς μίλησαν στο Live News και παραδέχθηκαν ότι αγνόησαν τις συμβουλές των ειδικών. 

Ο Αθανάσιος Κατσίρης, 24χρονος- κρούσμα κορονοϊού δήλωσε: «Νιώθαμε ότι δεν έχει κάτι, ότι δεν θα κολλήσουμε, ότι εδώ είμαστε καθαροί, δεν φοβόμαστε τίποτα».

Άλλος νεαρός, 23 χρονών, κρούσμα κορονοϊού αναφέρει: «Χειραψίες, αγκαλιές πάνω στη νύχτα, πίναμε ποτά, μιλάγαμε ο ένας στο αυτί του άλλου». «Βγαίναμε σε κλαμπ εδώ, της περιοχής, γίνονταν πάρτι, κόλλησε κάποιος από αυτούς, έκανα κι εγώ παρέα μαζί τους και κόλλησα κι εγώ».

Click4More Βόιο Κοζάνης: Έτσι έγινε η διασπορά του κορονοϊού – Ανησυχία για τα 22 κρούσματα σε μια ημέρα

«Ξέραμε ότι υπήρχε κορονοϊός, ότι έπρεπε να πάρουμε τα μέτρα μας αλλά δεν μπορούσαμε να είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι σε καραντίνα. Ασυναίσθητα, ασυνείδητα, γινόμαστε ολοένα και πιο χαλαροί. Βγαίναμε μαζί, πίναμε μαζί, λίγο να χαιρετηθούμε, λίγο να αγκαλιαστούμε, πώς είσαι… αυτό ήταν».

Όταν κόλλησε ο πρώτος και ενημέρωσε τους φίλους του, παρ’ ότι δεν είχαν κάποιοι από αυτούς σοβαρά συμπτώματα, μπήκαν στην διαδικασία να κάνουν το τεστ.

«Αν δεν είχε κάνει ο φίλος μου, εγώ δεν θα έκανα για να πω την αληθεια. Αυτός κόλλησε από κάποιους που είχαν πάει στην Χαλκιδική, ανέβασα στο Instagram ότι έχω κορονοϊό, στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλοι. Βρέθηκαν 4 ακόμα».

Την ίδια ώρα, κι ενώ ξεκινούσε ο αγώνας δρόμου για την ιχνηλάτηση των επαφών της παρέας των νεαρών, φήμες τις οποίες ο δήμαρχος Βόϊου διαψεύδει, ανέφεραν ότι τα κρούσματα είχαν παρευρεθεί σε γάμο που έγινε στην περιοχή.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Κοζάνη είναι στο «μάτι» του κορονοϊού από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα μας.

Δείτε το βίντεο 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις