Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Απόκοσμες εικόνες! Οι καπνοί από τις Κεχριές έφτασαν στο Τολό – Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά

Απόκοσμες εικόνες! Οι καπνοί από τις Κεχριές έφτασαν στο Τολό – Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά

Πολλές οι διάσπαρτες εστίες που συνεχώς αναζωπυρώνονται στην μεγάλη πυρκαγιά. Μάχη δίνει η πυροσβεστική και με τους ανέμους που φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Πραγματικά απόκοσμες είναι οι εικόνες που σας παρουσιάζει το newsit.gr από τους καπνούς που έχουν φτάσει από την φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας, στο Τολό! Όπως μας μεταφέρουν κάτοικοι της περιοχής πυκνοί καπνοί έχουν κρύψει τον ήλιο ενώ βρέχει ακόμα και στάχτες! 

Η εικόνα από την φωτιά στις Κεχριές δεν είναι ακόμα καλή και παρά το γεγονός ότι η φωτιά περιορίσθηκε σημαντικά δυο φορές κατά την επιχείρηση της πυροσβεστικής οι δυνατοί άνεμοι παίζουν άσχημα παιχνίδια. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr από την πυροσβεστική, ενεργό μέτωπο αυτή την στιγμή δεν υπάρχει αλλά μόνο διάσπαρτες εστίες που αναζωπυρώνονται διαρκώς λόγω των ισχυρών ανέμων που φτάνουν τα 7 μποφόρ. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ δόθηκε εντολή εκκένωσης και στο χωριό Αθίκια Κορινθίας.

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ. Επί τόπου επιχειρούν 134 πυροσβέστες με 42 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων. Ρίψεις νερού κάνουν 6 αεροπλάνα και 8 ελικόπτερα. Στο έργο της κατάσβεσης βοηθούν και εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες του δήμου. 

Νωρίτερα, εκκενώθηκαν και τρεις οικισμοί και μία κατασκήνωση, που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα, σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. Επίσης, σε ασφαλές μέρος έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή.

“Η πυρκαγιά έφτασε πολύ κοντά στον οικισμό Siemens, οι κάτοικοι του οποίου απομακρύνθηκαν εγκαίρως, αλλά δεν έχουν καταγραφεί ζημιές σε αυτόν”, τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης. Όσον αφορά την εικόνα της πυρκαγιάς αυτή την ώρα επισημαίνει: “Δείχνει να σταθεροποιείται πλέον. Γίνεται ό,τι είναι εφικτό για την κατάσβεσή της”.

Στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται ο αρχηγός της Πυροσβεστικής για να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης αλλά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και μάλιστα είχε ξεσπάσει φωτιά και στις 9 Ιουλίου.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις