Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Αποτελέσματα εκλογών 2023 – Μύκονος: Νικητής και νέος δήμαρχος ο Χρήστος Βερώνης

Αποτελέσματα εκλογών 2023 – Μύκονος: Νικητής και νέος δήμαρχος ο Χρήστος Βερώνης

Ο Χρήστος Βερώνης είναι ο νέος δήμαρχος του νησιού. Η Μύκονος ψήφισε και αποφάσισε να γυρίσει σελίδα. Τα τελικά αποτελέσματα στις δημοτικές εκλογές, επιβεβαίωσαν τα τελευταία προγνωστικά…

Η Μύκονος άλλαξε χέρια και επέστρεψε σε αυτά του Χρήστου Βερώνη, που είχε διατελέσει δήμαρχος στο νησί για αρκετά χρόνια, καθώς επικράτησε σε ψήφους του Κωνσταντίνου Κουκά. Οι δημοτικές εκλογές διεξήχθησαν χωρίς απρόοπτα και τα τελικά αποτελέσματα επιβεβαίωσαν την αλλαγή στο νησί των Κυκλάδων.

Ο Χρήστος Βερώνης, μετά από δεκαετή απουσία από την ενεργό δράση, επέστρεψε στα κοινά της Μυκόνου, προκειμένου «να σηκώσει και πάλι το νησί ψηλά», όπως είχε δηλώσει πρόσφατα.

Με την ενσωμάτωση στο 100% ο κ. Βερώνης συγκεντρώνει το 50,86% των ψήφων, έναντι ποσοστού 34,23% του κ. Κουκά. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Ανδρέας Φιορεντίνος με ποσοστό 14,91%.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Βερώνης είχε συμπληρώσει 18 χρόνια θητείας στον Δήμο Μυκόνου κερδίζοντας σε πέντε συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις.

Πολλοί κάτοικοι της Μυκόνου συγκεντρώθηκαν στο ράντσο του Γιώργου Μάγκα, που ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό του Χρήστου Βερώνη, και γιόρτασαν την νίκη με βεγγαλικά, καπνογόνα, επευφημίες και χειροκροτήματα. Από την πλευρά του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος δήλωσε ότι δεν θα ξεχάσει την βοήθεια όσων τον εμπιστεύτηκαν. Δείτε το βίντεο του mykonoslive.tv…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις