Τετάρτη, 1 Μαΐ
20oC Αθήνα

Αποτελέσματα εκλογών 2023 – Σπάρτη: Καταποντίστηκε ο Πέτρος Δούκας και από δήμαρχος βγήκε πέμπτος

Αποτελέσματα εκλογών 2023 – Σπάρτη: Καταποντίστηκε ο Πέτρος Δούκας και από δήμαρχος βγήκε πέμπτος

Ο Πέτρος Δούκας δεν θα παραμείνει δήμαρχος στη Σπάρτη. Για τον διάδοχό του θα χρειαστεί δεύτερος γύρος. Αίσθηση από τα τελικά αποτελέσματα στις δημοτικές εκλογές

Ο Πέτρος Δούκας ήρθε προτελευταίος στις δημοτικές εκλογές στη Σπάρτη. Ο άλλοτε υφυπουργός Οικονομικών και Εξωτερικών των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, όχι μόνο δεν κατάφερε να επανεκλεγεί, όχι μόνο δεν πέρασε στον δεύτερο γύρο αλλά δεν κατάφερε ούτε καν να διατηρήσει ένα σχετικά υψηλό αριθμό ψηφοφόρων. Κατετάγη 5ος στις δημοτικές εκλογές με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών να δίνουν τροφή για σχόλια και αναλύσεις στην πόλη και όχι μόνο.

Ο Πέτρος Δούκας, το 2019 είχε βγει δεύτερος στον α’ γύρο με 30,58% και 6.042 ψήφους, ενώ στον β’ γύρο είχε καταφέρει να κάνει την ανατροπή και να αναδειχθεί δήμαρχος με 57,79% και 9.203 ψήφους.

Στις εκλογές του 2023 όμως κατετάγη πέμπτος με 5,42%. Στον δεύτερο γύρο περνούν η Αδαμαντία Τζανετέα με 33,51% και ο Μιχάλης Βακαλόπουλος με 30,26%.

Ο Πέτρος Δούκας είχε διαγραφεί από τη ΝΔ μετά τον σάλο που προκλήθηκε, όταν παραδέχθηκε δημοσίως ότι το 2007, μετά τις μεγάλες πυρκαγιές, ο ίδιος και στελέχη της ΝΔ κατέβηκαν στην Ηλεία «με βαλίτσες με λεφτά για τους πυρόπληκτους», οδηγώντας το κόμμα σε εκλογική νίκη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις