Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Αποτελέσματα εκλογών 2023 – Θεσσαλονίκη: Σάρωσε σε σταυρούς ο Σάκης Αρναούτογλου

Αποτελέσματα εκλογών 2023 – Θεσσαλονίκη: Σάρωσε σε σταυρούς ο Σάκης Αρναούτογλου

Ο Σάκης Αρναούτογλου έπιασε κορυφή στη μάχη του σταυρού στη Θεσσαλονίκη. Οι εκλογές δεν ανέδειξαν νέο δήμαρχο, με τους κυρίους Ζέρβα και Αγγελούδη να οδηγούνται σε δεύτερο γύρο…

Ο Σάκης Αρναούτογλου ήρθε πρώτος σε ψήφους με τον συνδυασμό του Στέλιου Αγγελούδη, με 1.768 ψήφους, για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Δεύτερος έρχεται ο Γάκης Βασίλειος με 1.519.

Ο γνωστός παρουσιαστής του δελτίου καιρού, σάρωσε στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023, ερχόμενος πρώτος στις προτιμήσεις του κόσμου. Όπως είπε στην ΕΡΤ, ούτε ο ίδιος δεν περίμενε ότι θα τον επέλεγαν τόσοι πολλοί ψηφοφόροι.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο, ο Σάκης Αρναούτογλου είχε δώσει τα χέρια με τον κ. Αγγελούδη, του υποψήφιου δημάρχου με τη δημοτική παράταξη «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» που περνάει στον δεύτερο γύρο απέναντι στον νυν δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο νυν δήμαρχος μπαίνει πρώτος στη μάχη της επόμενης Κυριακής αλλά με οριακή -και μικρότερη του αναμενόμενου (ακόμα και σε σχέση με το exit poll) διαφορά, όπως προκύπτει με την ενσωμάτωση στο 99,6%.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζέρβας λαμβάνει 27,34% διατηρώντας μία διαφορά μόλις 1,6% (1.527 ψήφους) από τον κ. Αγγελούδη ο οποίος λαμβάνει ποσοστό 25,74%. Στην τρίτη θέση είναι ο Σπύρος Πέγκας με 20,74% και ακολουθούν Βασίλης Τομπουλίδης, Δρόσος Τσαβλής, Μαρία Κέκη, Στέργιος Καλόγηρος, Γιάννης Κουριαννίδης και Δημήτρης Ζιαμπάζης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις