Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

ΑΠΘ: 5ετής φυλάκιση σε 46χρονο για εμπρησμό της Βιολογικής Σχολής

ΑΠΘ: 5ετής φυλάκιση σε 46χρονο για εμπρησμό της Βιολογικής Σχολής
ΑΠΕ ΜΠΕ Αρχείο

Σε φυλάκιση πέντε ετών για εμπρησμό του ΑΠΘ καταδικάστηκε ένας 46χρονος στη Θεσσαλονίκη. Τον Απρίλιο του 2019 έβαλε φωτιά στο υπόγειο του κτιρίου της Βιολογικής Σχολής.

Από την φωτιά, που πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω του εύφλεκτου υγρού που έκαιγε, καταστράφηκαν ολοσχερώς τρεις αποθήκες και εγκαταστάσεις του ΑΠΘ. Μία φοιτήτρια χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από ασανσέρ (!) και μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η ποινή, την οποία καλείται να εκτίσει, είναι αποτέλεσμα ποινικής διαπραγμάτευσης που ζήτησε ο ίδιος ο 46χρονος, με βάση όσα προβλέπει ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.

Προηγουμένως ο κατηγορούμενος αποδέχθηκε τον εμπρησμό και συμφώνησε με την εισαγγελέα να του επιβληθεί η συγκεκριμένη ποινή, που επικυρώθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης όπου είχε παραπεμφθεί να δικαστεί.

ΑΠΘ: Γιατί έβαλε φωτιά

Η πράξη για την οποία κατηγορείτο ήταν αυτή του εμπρησμού με κίνδυνο για ανθρώπους και πράγματα, που, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, τιμωρείται με κάθειρξη που φτάνει τα 10 έτη.

Όπως περιγράφεται, στο κατηγορητήριο ο 46χρονος εργαζόταν παλιότερα ως υπάλληλος καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο. Φέρεται δε να προέβη στην πράξη, επειδή λίγους μήνες νωρίτερα είχε μαλώσει με υπάλληλο στη φύλαξη του Τμήματος Βιολογικού, ενώ στο στάδιο της ανάκρισης είχε επικαλεστεί και ψυχολογικά προβλήματα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς είχαν κινητοποιηθεί 30 πυροσβέστες με 10 υδροφόρα οχήματα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις