Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

ΑΠΘ: Ακύρωση της εξεταστικής με φυσική παρουσία – Συνεχίζεται η κατάληψη

ΑΠΘ: Ακύρωση της εξεταστικής με φυσική παρουσία – Συνεχίζεται η κατάληψη

Ακυρώνονται οι εξετάσεις με φυσική παρουσία στη Νομική του ΑΠΘ, με τους φοιτητές να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και την κατάληψη.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, την ακύρωση της εξεταστικής ενημέρωσε με μήνυμα τους φοιτητές η κοσμητεία της Νομικής του ΑΠΘ.

Υπενθυμίζεται πως η ενημέρωση αυτή έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά την ανακατάληψη της Νομικής σχολής από μέλη φοιτητικών συλλόγων. Μια ενέργεια που δόθηκε ως απάντηση στην επιχείρηση εκκένωσης της Ελληνικής Αστυνομίας νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο η ηγεσία του υπουργείου προστασίας του πολίτη όσο και η κοσμητεία επιχειρούν να μεταβιβάσουν ο ένας στον άλλον το ποιος έδωσε την εντολή για την επέμβαση των δυνάμεων σήμερα το πρωί, τη στιγμή που η πρυτανεία κρατά αποστάσεις και ουδέτερη στάση.

Η συντονιστική επιτροπή κατάληψης νομικής πριν από λίγο ολοκλήρωσε την συνέλευση της μετά την οποία ακολούθησε ψηφοφορία. Αποτέλεσμα ήταν να αποφασιστεί η συνέχεια της κατάληψης της σχολής για μια εβδομάδα επιπλέον.

Νωρίτερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ανέφερε ότι ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Ιδρύματος Παναγιώτης Γκλαβίνης είχε ζητήσει την λήξη της κατάληψης. Υπογράμμισε δε πως η αστυνομία μετά την επιχείρηση παρέδωσε τα κλειδιά στις αρμόδιες αρχές όπως όφειλε. Πρόσθεσε μάλιστα πως ο κοσμήτορας έχει ζητήσει να εκκενωθεί εκ νέου η κατάληψη και έχει υπάρξει και παρέμβαση του εισαγγελέα κατά την οποία αναζητώνται ποινικές ευθύνες. «Η αστυνομία θα κάνει αυτό που πρέπει» υπογράμμισε καταλήγοντας ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις