Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

ΑΠΘ: «Δεν έχουμε εμπλοκή στην επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στην Νομική» λέει η Πρυτανεία

ΑΠΘ: «Δεν έχουμε εμπλοκή στην επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στην Νομική» λέει η Πρυτανεία

Ανακοίνωσε εξέδωσε η Πρυτανεία του ΑΠΘ για την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στην Νομική Σχολή, αναφέροντας πως δεν είχε καμία εμπλοκή.

Όπως αναφέρει η Πρυτανεία του ΑΠΘ, δεν απαιτείται πλέον άδεια ή κλήση από τις πρυτανικές αρχές για να επέμβει η Αστυνομία σε ένα Πανεπιστήμιο, είτε για να εκκενώσει κατάληψη είτε για κάποια άλλη πράξη που θεωρείται αξιόποινη.

«Εδώ και δυο χρόνια, με τον νέο νόμο για τα ΑΕΙ, δεν απαιτείται άδεια ή και κλήση από τις πρυτανικές αρχές προς τις δημόσιες αρχές για να επέμβουν στον χώρο του πανεπιστημίου, όταν οι τελευταίες διαπιστώσουν ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις. Η επέμβαση στο κτίριο της Νομικής Σχολής φαίνεται να έγινε σε αυτό το πλαίσιο» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται δε ότι «είναι αυτονόητο ότι αποβλέπουμε και αγωνιζόμαστε να επανέλθουν όλες οι πανεπιστημιακές λειτουργίες σε καθεστώς κανονικότητας» και επισημαίνεται πως «για να διαφυλάξουμε το αγαθό της κοινωνικής ειρήνης επιθυμούμε, όμως, η επαναφορά αυτή να γίνεται με αποτελεσματικό τρόπο που θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιομορφίες της περίστασης και την υφιστάμενη κατάσταση στα πανεπιστήμια».

Υπενθυμίζεται πως οι φοιτητές ανακατέλαβαν τη σχολή λίγες ώρες μετά την εκκένωση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις