Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

ΑΠΘ: Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα με δεκάδες φοιτητές απέναντι στα ΜΑΤ – Σε ετοιμότητα ο «Αίαντας»

ΑΠΘ: Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα με δεκάδες φοιτητές απέναντι στα ΜΑΤ – Σε ετοιμότητα ο «Αίαντας»

Στιγμές έντασης στο ΑΠΘ με άντρες των ΜΑΤ να βρίσκονται απέναντι από φοιτητές που φωνάζουν συνθήματα…

Την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από τους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ζητούν σύλλογοι φοιτητών που αυτήν την ώρα βρίσκονται μπροστά από τις αστυνομικές διμοιρίες στη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην Πλατεία Χημείου και πραγματοποίησαν πορεία εντός του κάμπους, φτάνοντας μπροστά από την κοσμητεία της ΣΘΕ ενώ τόσο οι διμοιρίες της αστυνομίας όσο και το όχημα Αίαντας, τέθηκαν σε ετοιμότητα.

Εκπρόσωποι του συλλόγου διδασκόντων και του συλλόγου διοικητικού προσωπικού, πραγματοποίησαν νωρίτερα παρέμβαση, ζητώντας από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, την αποχώρησή τους, καθώς όπως είπαν οι αστυνομική παρουσία στο χώρο πέρα από τους προφανείς κινδύνους να υπάρξει κάποιο περιστατικό όπως ο τραυματισμός φοιτητή που σημειώθηκε χθες, ουσιαστικά δεν προσφέρει τίποτα στην εκτόνωση της κατάστασης αλλά αντίθετα συμβάλλει στη διατήρηση του κλίματος έντασης, κάτω από το οποίο δεν μπορούν να γίνονται μαθήματα σε ένα πανεπιστήμιο. Δείτε τις εικόνες του grtimes.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις