Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

ΑΠΘ: Νέα συγκέντρωση φοιτητών – Φραγμός των ΜΑΤ και Αύρα της αστυνομίας στο σημείο

ΑΠΘ: Νέα συγκέντρωση φοιτητών – Φραγμός των ΜΑΤ και Αύρα της αστυνομίας στο σημείο

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο ΑΠΘ μια ημέρα μετά τον τραυματισμό φοιτητή και τα βραδινά επεισόδια στο campus και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν τοποθετηθεί από νωρίς μέσα στους χώρους του ΑΠΘ, καθώς ολοκληρώνονται σιγά-σιγά οι εργασίες στο «πρώην στέκι στο Βιολογικό».

Χαρακτηριστικό του τεταμένου κλίματος είναι και η τοποθέτηση του υδροφόρου οχήματος της Ελληνικής Αστυνομίας στο σημείο ακριβώς όπου συνεχίζονται οι εργασίες.

Στο σημείο που έγιναν χτες τα επεισόδια, φοιτητές των ΕΑΑΚ έστησαν τραπέζι και παραχώρησαν συνέντευξη τύπου. Ανάμεσα στα άτομα που μίλησαν ήταν και δύο φοιτητές από τη σχολή της Πληροφορικής και των Πολιτικών Επιστημών, οι οποίοι διατρανώνουν μαζί με τους υπόλοιπους διαδηλωτές την αντίθεσή τους στην παρουσία αστυνομικών δυνάμεων εντός του campus.

Την ίδια ώρα διμοιρίες των ΥΜΕΤ – ΥΜΑΤ έχουν παραταχθεί ακριβώς πίσω από τους φοιτητές, ενώ στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε και ο τραυματισμός του φοιτητή κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες το πρωί έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Παράλληλα, τα μαθήματα της Παρασκευής δεν θα γίνουν λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη ΣΘΕ και της στάσης εργασίας (11:00-14:00) που έχει εξαγγείλει ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Α.Π.Θ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις