Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

ΑΠΘ: Ποντίκι «κάνει βόλτες» στην κουζίνα της φοιτητικής λέσχης – Διαμαρτυρία φοιτητών

ΑΠΘ: Ποντίκι «κάνει βόλτες» στην κουζίνα της φοιτητικής λέσχης – Διαμαρτυρία φοιτητών

Αναστάτωση προκλήθηκε στη Λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά την δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει ένα ποντίκι να κάνει βόλτες μέσα στην κουζίνα. Μάλιστα, οι φοιτητές πραγματοποίησαν την Τετάρτη κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΑΠΘ διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες της Λέσχης.

Το βίντεο έφερε στο φως της δημοσιότητας το thesstoday.gr. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι εργαζόμενοι επέστρεψαν από τις διακοπές του Πάσχα το περασμένο Σάββατο, ώστε να καθαρίσουν – συμμαζέψουν τους χώρους για να υποδεχθούν και πάλι τους φοιτητές του ΑΠΘ. Ένας από το προσωπικό είδε το ποντίκι να τριγυρνά μέσα στην κουζίνα της Λέσχης, ειδοποιώντας άμεσα τον προϊστάμενο για να επιληφθεί της κατάστασης.

Τρεις ημέρες μετά, ωστόσο, το ποντίκι εξακολουθούσε να συνυπάρχει μαζί με τις προμήθειες της Λέσχης, με συνέπεια τη Δευτέρα να ενημερωθεί και ο υπεύθυνος καθαριότητας. «Η Λέσχη ήταν κλειστή για 15 ημέρες και άνοιξε ξανά το Σάββατο. Με τόσα σκουπίδια και αποφάγια που βρίσκονται γενικά έξω στους κάδους, ήταν φυσιολογικό να εντοπίσουμε ποντίκι. Έχει ξανασυμβεί», δήλωσε στο ThessToday.gr ο εργαζόμενος της Λέσχης.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει πως το ποντίκι κάνει βόλτες κάτω από τις τεράστιες κατσαρόλες με μαγειρεμένο φαγητό που σερβιρίστηκε εκείνη την ημέρα στους φοιτητές. Νωρίτερα, είχε προηγηθεί, δε, μικροένταση που προηγήθηκε ανάμεσα σε φοιτητές – προσωπικό, λόγω της κάρτας σίτισης που έπρεπε να επιδείξουν οι δικαιούχοι.

Φοιτητής ανέφερε στο ThessToday.gr ότι ορισμένα μέλη φοιτητικών παρατάξεων κάλεσαν τους εργαζόμενους να μη ζητούν την κάρτα σίτισης και το φοιτητικό πάσο για να παραδώσουν τις μερίδες του φαγητού. Ακολούθησε μικροένταση, με αποτέλεσμα – σύμφωνα με την ίδια αναφορά – να σταματήσουν προσωρινά οι διανομές και να κλείσουν τα στόρια από την κουζίνα.

«Αμέσως μετά μπήκαν οι φοιτητές στην κουζίνα και έκαναν οι ίδιοι διανομή του φαγητού που είχε μαγειρευτεί, ενώ την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι ήταν απ’ έξω. Έτσι “τραβήχτηκε” κιόλας το βίντεο μέσα από την κουζίνα», ανέφερε ο ίδιος.

Απολύμανση τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με την εργαζόμενη της Λέσχης, μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί απολύμανση, καθώς, όπως αναφέρει η ίδια, από σήμερα Τρίτη χιλιάδες φοιτητές επιστρέφουν στη βάση τους και κατά συνέπεια πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα.

Πηγή: thesstoday.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις