Παρασκευή, 1 Μαρ.
16oC Αθήνα

Αράχωβα: «Ο σκύλος ήξερε τους δράστες» – Οργή για τη σεξουαλική κακοποίηση χάσκι μέχρι θανάτου

Αράχωβα: «Ο σκύλος ήξερε τους δράστες» – Οργή για τη σεξουαλική κακοποίηση χάσκι μέχρι θανάτου

Ο σκύλος που ήταν χάσκι ξεψύχησε στην Αράχωβα με φρικτό και απάνθρωπο τρόπο. Η κτηνωδία και η σεξουαλική του κακοποίηση προκαλούν οργή στην τοπική κοινωνία…

Ένα πανέμορφο χάσκι που δεν είχε ενοχλήσε ποτέ κανέναν βρέθηκε νεκρό στην Αράχωβα, με τις έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό των δραστών να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και τις αποκαλύψεις για τα όσα έγιναν να προκαλούν οργή. Ο σκύλος έπεσε θύμα βιασμού με αιχμηρό αντικείμενο και δεν άντεξε από την αιμορραγία που προκλήθηκε. Οι ιδιοκτήτες του, ζητούν από τις Αρχές να συνεχίσουν τις έρευνες ώστε ο δράστης ή οι δράστες να έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες τις πράξεις τους. Για την ώρα δεν έχουν γίνει ούτε προσαγωγές ούτε συλλήψεις στην περιοχή. Με την κτηνωδία να παραμένει στο προσκήνιο και μια ολόκληρη πόλη, να συζητάει για τα όσα έγιναν πριν από λίγες μέρες.

Αιμόφυρτο και τραυματισμένο το άτυχο ζώο ξεψύχησε στην αυλή του σπιτιού που διέμενε. Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής 26 Νοεμβρίου, όταν ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, ενός καλοκάγαθου χάσκι όπως λένε στην περιοχή, επέστρεψε στο σπίτι του και άφησε για λίγο το σκυλί του να βγει έξω από την καλά προστατευμένη αυλή, καθώς το χάσκι ήθελε να πάει βόλτα.

Κι ενώ ο ιδιοκτήτης του περίμενε το σκυλάκι του να επιστρέψει, τελικά το χάσκι δεν εμφανίστηκε ποτέ. Τρομερά ανήσυχη η οικογένεια βγήκε στους δρόμους να το αναζητήσει μέχρι τα ξημερώματα, ωστόσο δεν κατάφεραν να το εντοπίσουν.

Τελικά το βράδυ της Δευτέρας ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη του χάσκι πως το ζώο εντοπίστηκε σχεδόν ημιλιπόθυμο και βαριά κακοποιημένο. Η κακοποίηση του ζώου σοκάρει. Ο Όλιβερ έφερε χτυπήματα στο κεφάλι, είχε τα πλευρά του σπασμένα και είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά με αιχμηρό αντικείμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκύλος εντοπίστηκε με δεμένο το στόμα. Τα τραύματα του Όλιβερ ήταν βαριά και δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, ενώ οι δράστες αυτής της αποτρόπαιας πράξης αναζητούνται.

«Είμαστε στο ψάξιμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να περάσει έτσι αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι περαστικός αυτός που το έκανε, το ζώο δεν υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσει έναν άγνωστο άνθρωπο. Ήξερε τους δράστες», είπε στο Mega η Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής Πανελλήνιας Ομάδας για την κακοποίηση των ζώων.

Τα περιστατικά κακοποίησης ζώων στην Αράχωβα είναι συχνά, καθώς μόλις πριν 30 ημέρες εντοπίστηκε γατάκι σε σακούλα σκουπιδιών μέσα σε κάδο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις