Δευτέρα, 15 Απρ.
23oC Αθήνα

Αράχωβα: Πού κατέληξε η αστυνομία για τον θάνατο του χάσκι Όλιβερ

Αράχωβα: Πού κατέληξε η αστυνομία για τον θάνατο του χάσκι Όλιβερ

Λύνεται το μυστήριο για το χάσκι στην Αράχωβα. Οι αστυνομικοί ολοκλήρωσαν την έρευνα και είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν όλα όσα έχουν διαπιστώσει για την κακοποίηση και το τέλος του Όλιβερ…

Το μυστήριο με τον θάνατο του χάσκι στην Αράχωβα, αναμένεται να λυθεί εντός της ημέρας. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση της κακοποίησης του Όλιβερ, φέρονται να έχουν καταλήξει σε οριστικά συμπεράσματα. Τα όσα αναμένεται να πουν στις ανακοινώσεις τους, προανήγγειλε η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου. Ανέφερε πως όλα τα στοιχεία δείχνουν πως ο σκύλος δέχτηκε δολοφονική επίθεση από αγέλη άγριων ζώων. Δεν προκύπτει εμπλοκή ανθρώπου στο τέλος του Όλιβερ. Στο πλαίσιο της έρευνας, αναλύθηκαν μια σειρά από βίντεο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Για κάποια μάλιστα χρειάστηκε επιπλέον χρόνος, καθώς η εικόνα ήταν θολή και ήταν απαραίτητη ειδική επεξεργασία.

Με τον χρόνο πάντως να μετράει αντίστροφα για να πέσει άπλετο φως, η κτηνίατρος που πρώτη το εξέτασε εμμένει στην άποψή της, τη στιγμή που οι αστυνομικοί ετοιμάζονται για τις τελικές ανακοινώσεις τους.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται το πόρισμα της αστυνομίας και η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου ανέφερε πως με τα έως τώρα στοιχεία δεν φαίνεται να εμπλέκεται ανθρώπινος παράγοντας. Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο θάνατος του χάσκι στην Αράχωβα, προήλθε από δαγκωματιές άγριων ζώων.

Αναμένεται το ακριβές πόρισμα που θα ξεδιαλύνει το θολό τοπίο. Ωστόσο, η κτηνίατρος που εξέτασε τον σκύλο, επιμένει στην αρχική της γνωμάτευση ότι υπήρξε εμπλοκή ανθρώπινου παράγοντα και κάνει λόγο για κακοποίηση. Τα έμπειρα στελέχη της ασφάλειας, που έχουν συλλέξει και εξετάσει βίντεο και μαρτυρίες, καταλήγουν πλέον σε οριστικά συμπεράσματα.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου ανέφερε ότι «όλα όσα θα ανακοινωθούν για την υπόθεση του Όλιβερ είναι αποτέλεσμα της παρουσίας στην Αράχωβα ανώτατων αξιωματικών της Ασφάλειας και των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ, οι οποίοι έχουν πάρει καταθέσεις από περιοίκους και έχουν εξετάσει βιντεοληπτικό υλικό».

Yπενθυμίζεται ότι το χάσκι, μετά από τον τραυματισμό του, εξετάστηκε από ιδιώτη κτηνίατρο στην Ιτέα η οποία, αφού προσπάθησε να τον περιθάλψει και να τον κρατήσει στη ζωή, απεφάνθη ότι είχε κακοποιηθεί βάναυσα, τόσο με χτυπήματα στο σώμα και στο κεφάλι, όσο και στη γεννητική περιοχή. Συγκεκριμένα, η κτηνίατρος ανέφερε πως είχε διαπιστώσει σαφή ίχνη βιασμού στον πρωκτό του Όλιβερ, πιθανώς με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις