Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αρεόπολη: Η “πέτρινη καρδιά” της Μάνης – Μαγικές εικόνες από ψηλά (video)

Αρεόπολη: Η “πέτρινη καρδιά” της Μάνης – Μαγικές εικόνες από ψηλά (video)

Πίσω στο χρόνο σε ταξιδεύει η Αρεόπολη, ο ιστορικός πέτρινος οικισμός της Μάνης, που διατήρησε την ανεξαρτησία του επί Τουρκοκρατίας, πατρίδα των αγωνιστών του ’21, των Μαυρομιχαλέων.

Στην “καρδιά” της Μάνης, η πρωτεύουσά της, η Αρεόπολη, έχει διατηρήσει αναλλοίωτη τη φυσιογνωμία του παραδοσιακού οικισμού. Επιβλητικά αρχοντικά, γραφικά σοκάκια και όμορφες πλατείες επιτρέπουν στον επισκέπτη να κάνει “βουτιά” στο παρελθόν.

Πολύ κοντά στην Αρεόπολη βρίσκονται το πανέμορφο Λιμένι, το Οίτυλο, ο εκπληκτικός Γερολιμένας καθώς και ένα από τα ομορφότερα σπήλαια του κόσμου, το περίφημο Σπήλαιο Διρού.

Ιδανικός προορισμός για σύντομες και μη καλοκαιρινές αποδράσεις. Εκπληκτικά σοκάκια, μαγευτικές αυλές, ξεχωριστή αρχιτεκτονική και παρθένες παραλίες συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό που ο επισκέπτης δεν θέλει να αποχωριστεί.

Αλλά και τους λάτρεις των γεύσεων η μανιάτικη κουζίνα αποζημιώνει και με το παραπάνω τους επισκέπτες με τα ντόπια αγνά και ξεχωριστά υλικά και το μοναδικό υπέροχο ελαιόλαδο που είναι και το σήμα κατατεθέν της.

Απολαύστε το εκπληκτικό βίντεο της Up Stories:

πηγή: upstories

 

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις