Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αργολίδα: Γιατί οι αγρότες βγήκαν με τα τρακτέρ στους δρόμους νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά

Αργολίδα: Γιατί οι αγρότες βγήκαν με τα τρακτέρ στους δρόμους νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά

Οι αγρότες έβαλαν μπροστά τις μηχανές των τρακτέρ στην Αργολίδα και βγήκαν να διαμαρτυρούν στους δρόμους. Τι ζητούν από την κυβέρνηση και ποιο είναι το πρόβλημα που εστιάζουν…

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται από σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου οι αγρότες – παραγωγοί στην Αργολίδα διαμαρτυρόμενοι για τα πορίσματα του ΕΛΓΑ που αφορούν τον παγετό του Ιανουαρίου 2022, καθώς καλούνται να επιστρέψουν τις προκαταβολές της αποζημίωσης πού έλαβαν τον Ιούνιο.

Στην ανακοίνωσή τους, οι αγρότες αναφέρουν: «Στιγμές κρατικής παραφροσύνης βιώνουν οι αγρότες της Αργολίδας τις τελευταίες ημέρες, καθώς καλούνται να επιστρέψουν τις “προκαταβολές” της αποζημίωσης που έλαβαν από τον ΕΛΓΑ τον Ιούνιο, για τον παγετό του Ιανουαρίου 2022.

Δεν υπάρχουν πραγματικά λόγια για να περιγράψουν την ανευθυνότητα του ΕΛΓΑ, αλλά και της κυβέρνησης, αναφορικά με το θέμα, καθώς οι “προκαταβολές” όπως δηλώνει και ο όρος, δίνονται όταν κάποιος έχει να λαμβάνει και υπόλοιπο.

Να ληφθεί υπόψιν πως οι “προκαταβολές” υπολογίστηκαν αφού είχαν προηγηθεί εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ, για αυτό μάλιστα και μεσολάβησαν έξι μήνες από τον παγετό μέχρις την πληρωμή τους. Πέραν δε των εκτιμήσεων, έγινε αυτοψία στην πληγείσα περιοχή του (τότε) Υπουργού Α.Α.&Τ και του Προέδρου του ΕΛΓΑ και εκδόθηκε έκθεση από την ΔΑΟΚ Αργολίδας.

Τι συνέβη λοιπόν τώρα, εννέα μήνες μετά τον παγετό και άλλαξαν αυτές οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ; Μήπως το γεγονός ότι δεν μπορούν να τεκμηριωθούν ενστάσεις εκ μέρους των παραγωγών καθώς έχουν εξαφανιστεί τα πειστήρια; Καταγγέλλουμε την διαδικασία και καλούμε τον Υπουργό Α.Α&Τ. να επέμβει άμεσα για την αποκατάσταση της προκλητικά εξόφθαλμης αδικίας πού υφίστανται οι αγρότες της Αργολίδας.

ΖΗΤΑΜΕ από το Δ.Σ. του ΕΛΓΑ, να πάρει απόφαση πού θα καθορίζει το ελάχιστο ύψος αποζημίωσης στο 70% , όπως είχε εκτιμηθεί από την ΔΑΟΚ Αργολίδας και συμφωνήθηκε στην συνάντηση με τους φορείς και τον Υπουργό.»

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις