Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Αργολίδα: Μπροστά στα μάτια του ιδιοκτήτη του σκότωσε το σκυλί με καραμπίνα ο 75χρονος

Αργολίδα: Μπροστά στα μάτια του ιδιοκτήτη του σκότωσε το σκυλί με καραμπίνα ο 75χρονος
Φωτογραφία Αρχείου

Φρίκη στην Αργολίδα. Ένας 75χρονος κτηνοτρόφος, επιτέθηκε με κυνηγετικό όπλο στον σκύλο 42χρονου, «άδειασε» στο δύστυχο ζώο την καραμπίνα και του πήρε τη ζωή. Το σκηνικό του τρόμου, παρακολούθησε ο ιδιοκτήτης του ζώου ο οποίος βρισκόταν σε απόσταση και αμέσως ενημέρωσε τις Αρχές.

Ο ηλικιωμένος δράστης, όταν συνειδητοποίησε ότι έγινε αντιληπτός, παρουσιάστηκε λίγες ώρες αργότερα στο τμήμα όπου και συνελήφθη για την αποτρόπαια πράξη του κατά του σκύλου στην περιοχή Πλέπι Θερμησίας Αργολίδας.

Όλα ξεκίνησαν στις 16:15 της Τρίτης. Όπως αναφέρει στη μήνυση που κατέθεσε στο Α.Τ Πόρου ο 42χρονος ιδιοκτήτης κοπαδιού αιγοπροβάτων και περιγράφεται στην καταγραφή της ΕΛ.ΑΣ.: «Στην περιοχή Πλέπι Θερμησίας Αργολίδας, πλησίασε το κοπάδι με όχημα και εξήλθε αυτού έτερος τσοπάνης της περιοχής ο οποίος έβγαλε από το όχημα κυνηγετικό όπλο τύπου δίκανο, εργοστασίου κατασκευής Baikal με αριθμό όπλου IJ 43 2453, το έστρεψε εναντίον ενός τσομπανόσκυλού, πυροβόλησε δυο φορές σε ευθεία βολή με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον θάνατο του».

Αναφέρεται και στις επόμενες γραμμές επισημαίνεται πως «ο δράστης προσήλθε στην υπηρεσία μας αυτοβούλως 29 Αυγούστου 2023 και ώρα 21:45 όπου συνελήφθη για παράβαση του νόμου «περί ευζωίας των ζώων συντροφιάς» και «περί όπλων» και με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί αρμοδίως.

Η Υπηρεσία μας περισυνέλεξε το νεκρό ζώο προκειμένου να διενεργηθεί κτηνιατρική πραγματογνωμοσύνη. Παράλληλα από το σημείο περισυνελέγησαν δύο κάλυκες κυνηγετικού όπλου ως πειστήρια. Το κυνηγετικό όπλο κατασχέθηκε και θα αποσταλεί αρμοδίως για συγκριτική βαλλιστική εξέταση ενώ βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα 30.000ευρω στον κατηγορούμενο για θανάτωση ζώου και στον ιδιοκτήτη του ζώου 600 ευρώ γιατί δεν είχε τσιπ και για βιβλιάριο υγείας».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις