Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Άργος: Τα δάκρυα του μητροπολίτη Άρτης Καλλινίκου – Η συγκίνηση μπροστά στους πιστούς [vid]

ΦΩΤΟ από argolikeseidhseis.gr
ΦΩΤΟ από argolikeseidhseis.gr

Ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου. Δείτε το επίμαχο στιγμιότυπο…

Όλα έγιναν το πρωί στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου όπου τελέστηκε δισαρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του νέου Μητροπολίτη Άρτης Καλλινίκου και συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου. Η λειτουργία τελέσθηκε για να αποχαιρετήσει ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος , τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Στον κατάμεστο από πιστούς ναό του Αγίου Πέτρου ο Μητροπολίτης Άρτης βαθιά συγκινημένος με δάκρυα στα μάτια μίλησε για την αποχώρηση του από τον τόπο που γεννήθηκε. Αναφέρθηκε με μεγάλη αγάπη στον μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος Χρυσόστομο Β’ , στον οποίο γαλουχήθηκε χριστιανικά από μικρό παιδί, στον μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος Ιάκωβο, ο οποίος τον ανάθρεψε πνευματικά και τον οδήγησε στο ανώτερο εκκλησιαστικό αξίωμα αυτό του Επισκόπου.

Τέλος ευχαρίστησε από καρδιάς, τον νυν Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο. Δεν παράλειψε να ευχαριστήσει και τους ιερείς του καθεδρικού ναού του Αγίου Πέτρου που τόσα χρόνια συνεργάστηκαν άψογα. Ο Μητροπολίτης Αργολίδος από τη σειρά του ευχήθηκε στον νέο Μητροπολίτη Άρτης να ποιμάνει άξια την Μητρόπολη του και θα είναι πάντα κοντά του. Τον Μητροπολίτη Άρτης Καλλίνικο αποχαιρέτησε κι ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο οποίος τόνισε στο νέο Μητροπολίτη να μην ξεχάσει τον τόπο του και να έρχεται όποτε μπορεί.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε