Δευτέρα, 6 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ο Φίλης έκανε πατάτα” – Αντιδράσεις και εντός ΣΥΡΙΖΑ για τη γενοκτονία των Ποντίων!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI

Την ώρα που τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν την παραίτηση του Νίκου Φίλη, αποστάσεις από τις δηλώσεις του για τη γενοκτονία των Ποντίων, παίρνουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ…

Ξεκάθαρες αποστάσεις από τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, που δεν αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Ποντίων, πήρε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, Τάσος Παπαζαχαρίας. Μιλώντας το πρωί, στην εκπομπή «Επί της ουσίας» του Δημοτικού Ραδιοφώνου, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ «άδειασε» τον Υπουργό, λέγοντας ότι «έκανε … πατάτα»! Στη συνέχεια, ανέφερε ότι δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει και υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη πειθαρχία στην Κυβέρνηση, διότι «κάποιοι μας έχουν ταλαιπωρήσει αρκετά».

Εν τω μεταξύ σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν την παραίτηση του υπουργού Παιδείας. Μάλιστα, τόσο ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης από τη Νέα Δημοκρατία όσο και τα άλλα στελέχη των κομμάτων ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί επίσημα ζητώντας ουσιαστικά να ζητήσει την παραίτηση του Νίκου Φίλη. Πρόβλημα όμως υπάρχει και στο κυβερνητικό στρατόπεδο του εταίρου, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς τόσο το κόμμα όσο και στελέχη με ανακοινώσεις τους δήλωσαν πως δεν υιοθετούν τις δηλώσεις του Νίκου Φίλου ζητώντας από τον υπουργό να ανακαλέσει.

Το θέμα όμως σταδιακά ξεφεύγει από τα σύνορα της Ελλάδας, καθώς οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας έχουν προκαλέσει τις σφοδρές αντιδράσεις σύσσωμου του ποντιακού ελληνικού σε όλο τον πλανήτη. Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων, τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι “δεν πρόκειται να ανεχθεί παραχάραξη της ιστορίας από κανέναν όσο ψηλά και αν βρίσκεται”. Χαρακτηρίζει “ανιστόρητες” τις απόψεις του κ. Φίλη και δηλώνει έτοιμη να ζητήσει την παραίτησή του, εφόσον δεν τις ανασκευάσει.

Πηγή: kalimera-arkadia.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε