Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Άρτα: Αρκούδα επιτέθηκε σε κυνηγό και τον έριξε σε γκρεμό – Το δραματικό τηλεφώνημα

Άρτα: Αρκούδα επιτέθηκε σε κυνηγό και τον έριξε σε γκρεμό – Το δραματικό τηλεφώνημα

Η αρκούδα πλησίασε τον άτυχο κυνηγό χωρίς εκείνος να το καταλάβει. Μέσα στην ατυχία του, στάθηκε τελικά τυχερός στην Άρτα

Νέες μαρτυρίες για την επίθεση που έκανε αρκούδα σε κυνηγό στην Άρτα. Ο 67χρονος βρέθηκε σε γκρεμό τραυματισμένος, αλλά ευτυχώς το άγριο ζώο δεν μπορούσε να πλησιάσει καθώς το σημείο ήταν δύσβατο. Κατάφερε να ειδοποιήσει τον αδερφό του και εκείνος με τη σειρά του, κινητοποίησε φίλους και πυροσβέστες για τη διάσωση του δικού του ανθρώπου. Μετά από χειρουργική επέμβαση, ο κυνηγός δείχνει να ξεπερνά τον τραυματισμό του.

Στιγμές τρόπου έζησε ένας 67χρονος άνδρας στην Άρτα, που δέχθηκε το πρωί της Δευτέρας επίθεση από αρκούδα σε ορεινό όγκο της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 67χρονος είχε πάει βόλτα με το σκυλί του όταν η αρκούδα του επιτέθηκε, τον δάγκωσε και τον τραυμάτισε σοβαρά σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Ωστόσο, μέσα στην ατυχία του, ο άνδρας στάθηκε τυχερός, καθώς έπεσε σε δύσβατο σημείο, στο οποίο δεν μπορούσε να πλησιάσει η αρκούδα. O άνδρας κατάφερε να επικοινωνήσει με τον αδερφό του για να ζητήσει βοήθεια.

«Με πήρε τηλέφωνο ο αδερφός του και μου λέει «τρέξε να τον σώσεις, τον έχει φάει μία αρκούδα. Τρέξαμε τρία άτομα, φωνάξαμε το ΕΚΑΒ και ήρθε η αστυνομία», είπε στο Mega ο κ. Μπουρελάκης.

Εθελοντές διασώστες και άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να τον εντοπίσουν, του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο της Άρτας όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου με τραύματα σε χέρι και πόδι.

«Του έχει κάνει μεγάλη ζημιά στο χέρι, πήγε και έκανε χειρουργείο», συμπλήρωσε ο κ. Μπουρελάκης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως και ο σκύλος του 67χρονου είναι καλά, με τον κ. Μπουρελάκη να εκτιμά πως η αρκούδα αγρίεψε από τον σκύλο και επιτέθηκε στον άνδρα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις