Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Άρτα: Η κηδεία του πατέρα που δολοφονήθηκε από τον γιο του

Άρτα: Η κηδεία του πατέρα που δολοφονήθηκε από τον γιο του

Στα μαύρα η Άρτα για την κηδεία του 68χρονου πατέρα. Ο 38χρονος φερόμενος ως πατροκτόνος προφυλακίστηκε μετά την απολογία του για το έγκλημα…

Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε το μεσημέρι στην Άρτα, με την κηδεία του 68χρονου πατέρα. Του ανθρώπου που πήγε στη Λαμία να πάρει τον 38χρονο γιο του, για να επιστρέψουν μαζί. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής όμως, ο γιος ομολόγησε ότι χτύπησε τον πατέρα του με μια πέτρα στο κεφάλι και τον σκότωσε.

Το κλίμα από το πρωί στην Άρτα ήταν βαρύ. Στενοί συγγενείς του θύματος προσπαθούν ακόμη να συνειδητοποιήσουν όλα όσα έχουν συμβεί. Το έγκλημα που έφερε στο επίκεντρο την πόλη και την περιοχή τους. Για τα μέλη της οικογένειας οι στιγμές ήταν από τις δυσκολότερες της ζωής τους.

Ο 38χρονος πατροκτόνος βρέθηκε την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι συμφώνησαν να προφυλακιστεί μετά την απολογία του για το έγκλημα που σόκαρε την Άρτα αλλά και τη χώρα γενικότερα.

Τόσο ο 38χρονος όσο και ο 68χρονος αγνοούνταν για 6 ημέρες, καθώς ο πατέρας είχε πάει στη Λαμία για να παραλάβει τον γιο του από το νοσοκομείο της πόλης. Σύμφωνα με όσα ομολόγησε στους αστυνομικούς, τσακώθηκαν άσχημα και πήρε μια πέτρα και τον χτύπησε στο κεφάλι.

«Έχει ένα παλαιότερο ψυχιατρικό ιστορικό αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί η ανάκριση συνεχίζεται. Έχει τεθεί από εμάς το αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Δεν είναι δολοφονία. Ο άνθρωπος ομολόγησε πως σκότωσε τον πατέρα του και όταν τον έκανε, αλλά ούτε και τώρα μπορεί να καταλάβει τι έχει κάνει. Έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή αλλά το τελευταίο διάστημα είχε σταματήσει. Η υπόδεση βρίσκεται στον ανακριτή αυτή τη στιγμή» ανέφερε ο δικηγόρος του 38χρονου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις