Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων προτίθεται να φιλοξενήσει ο δήμος Χανίων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την πρόθεση του δήμου να φιλοξενήσει στα Χανιά ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων, εκφράζει με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Στην επιστολή του, μεταξύ άλλων, ο κ. Βάμβουκας επισημαίνει ότι στη χώρα μας εκτυλίσσεται μια πρωτόγνωρη ανθρώπινη τραγωδία για την οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρει “είναι αυτονόητο το καθήκον όλων των φορέων της Πολιτείας να συνδράμουμε με οποιοδήποτε τρόπο και στο μέτρο του δυνατού στην αντιμετώπισή της”.

Όπως αναφέρεται στην ίδια επιστολή, “το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων υιοθέτησε μεταξύ άλλων ενεργειών την εισήγησή μου για τη φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων. Ειδικότερα, οι εικόνες των ανήλικων παιδιών που έχουν βρεθεί ασυνόδευτα στη χώρα μας, επιβάλλουν την παροχή κάθε είδους αρμόζουσας βοήθειας από όποιον έχει σχετική δυνατότητα. Με πλήρη, επομένως, συναίσθηση του ανθρωπιστικού καθήκοντος σάς καταθέτω την πρόθεση και την ετοιμότητα του δήμου Χανίων να αναλάβει με δικές του δυνάμεις τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανήλικων που οι υπηρεσίες σας έχουν εντοπίσει και καταγράψει”.

Στην επιστολή του προς τον κ. Μουζάλα ο δήμαρχος Χανίων επισημαίνει ότι “οι υπηρεσίες του δήμου είναι άμεσα στη διάθεσή σας για την εξειδίκευση της πρότασής μας, ώστε να είναι σύμφωνη προς τις καθορισμένες από το νόμο και τις διεθνείς συνθήκες προϋποθέσεις φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε