Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Αταλάντη: Πάγωσε η θάλασσα! Πρωτοφανείς και εντυπωσιακές εικόνες

Αταλάντη: Πάγωσε η θάλασσα! Πρωτοφανείς και εντυπωσιακές εικόνες

Απίστευτες εντυπωσιακές φωτογραφίες είναι οι εικόνες από την πρωτόγνωρη χιονόπτωση στην Αταλάντη, όπου ξ θάλασσα… πάγωσε! 

Οι κάτοικοι της Αταλάντης και της ευρύτερης περιοχής ζουν τις συνέπειες από την πρωτοφανή κακοκαιρία «Ελπίδα» που έπληξε με ιδιαίτερη ένταση την περιοχή το βράδυ της Δευτέρας και μέχρι πρωινές ώρες της Τρίτης 25 Ιανουαρίου.

Το ύψος του χιονιού σε ορισμένα σημεία ξεπέρασε κατά πολύ το ένα μέτρο, ακόμη και μέσα στην Αταλάντη έφτασε τους 70 πόντους.

Τέτοια χιονόπτωση οι παλαιότεροι είχαν να δουν από το ’87, όμως κάποιοι πιστεύουν ότι ίσως να ήταν ακόμη εντονότερη.

Γεγονός είναι ότι στη θάλασσα 30 πόντους δεν είχαν ξαναδεί, ενώ γύρω στις 9 το πρωί της Τετάρτης, η θάλασσα στην παραλία «παλιομάγαζα» είχε παγώσει, με τον υδράργυρο να δείχνει -6 βαθμούς Κελσίου.

Η κακοκαιρία είχε χτυπήσει την πόρτα του Δήμου από το πρωί της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου.

Η χιονόστρωση εντυπωσιακή και πάλι αλλά σε ελεγχόμενα επίπεδα κι ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν ότι τα έντονα φαινόμενα δεν είχαν εκδηλωθεί ακόμη.

Οι καταστροφές που άφησε πίσω της η «Ελπίδα» είναι προς το παρόν ανυπολόγιστες, καθώς υπάρχουν αρκετές περιουσίες θαμμένες κάτω από το χιόνι.

Δρόμοι έκλεισαν, σπίτια έμειναν χωρίς θέρμανση και νερό, ενώ ελαιόδεντρα και καλλιέργειες σχεδόν καταστράφηκαν! Ζώα σε κτηνοτροφικές κι άλλες εγκαταστάσεις έμειναν αβοήθητα.

Ο Δήμος Λοκρών, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Εύβοιας αλλά και της Βοιωτίας, γνώρισαν το πολύ άγριο πρόσωπο της κακοκαιρίας και αναμένουμε την αντίδραση των υπευθύνων για την αποκατάσταση των προβλημάτων και την αποζημίωση των πληγέντων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις