Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

Αχαϊα: Αυτή είναι η απάντηση στο θρίλερ με τα ανθρώπινα οστά μέσα σε πιθάρι! Το σοκ του περαστικού

Αχαϊα: Αυτή είναι η απάντηση στο θρίλερ με τα ανθρώπινα οστά μέσα σε πιθάρι! Το σοκ του περαστικού

Ανθρώπινα οστά εντοπίστηκαν τοποθετημένα μέσα σε πιθάρι στην Τοπική Κοινότητα Μαυρικίου Αιγίου, στη Βόδοβα, στην Αχαϊα

Διερχόμενος από την περιοχή, παρατήρησε πως σε σημείο, όπου είχαν εκτελεστεί εργασίες διαπλάτυνσης του δρόμου, εξείχαν οστά. Υπό τον φόβο πως ενδεχομένως να βρίσκεται στον τόπο εγκληματικής ενέργειας, ενημέρωσε την Αστυνομία, άνδρες της οποίας έσπευσαν στο σημείο.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε, πως τα οστά ήταν τοποθετημένα σε πιθάρι! Ηταν σπασμένο και από άνοιγμά του, ήταν ορατό τμήμα ανθρώπινου σκελετού.

Αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση επικοινώνησαν με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας. Στην περιοχή έσπευσαν αρχαιολόγοι, οι οποίοι πιστοποίησαν, πως πρόκειται για αρχαιολογικό εύρημα και συγκεκριμένα για ταφικό πιθάρι του 8ου αιώνα π.Χ..

Σύμφωνα με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, τόσο στη συγκεκριμένη περιοχή, όσο και ευρύτερα αυτής, έχουν εντοπιστεί ανάλογα ευρήματα. Εκτιμάται πως η έντονη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών, ήταν η αιτία που έφερε στο φως το αρχαιολογικό εύρημα. Η βροχή φαίνεται πως «ξέπλυνε» το πιθάρι, αναδεικνύοντας την ύπαρξή του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο σημείο θα πραγματοποιηθούν εργασίες ανασκαφής για την πλήρη αποκάλυψη του συγκεκριμένου αρχαιολογικού αντικειμένου.

Πηγή: filodimos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις