Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Αχαϊα – Κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα σε σχολεία – Καταγγελίες για ανεύθυνες συμπεριφορές

Αχαϊα – Κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα σε σχολεία – Καταγγελίες για ανεύθυνες συμπεριφορές

Ο κορονοϊός δοκιμάζει και τις αντοχές των σχολείων με τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς. Διάχυτη ανησυχία με τις πληροφορίες να τροφοδοτούν μια σειρά από συζητήσεις…

Δυναμική εμφάνιση έχουν κάνει κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία του Δήμου Ερυμάνθου στην Αχαϊα. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σχολείο της Τριταίας, του Δήμου Ερυμάνθου, νοσούν τέσσερα παιδιά που είναι αδέλφια, με τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου να έχουν πάει από χθες για τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει υπάρξει διασπορά.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το thebest.gr, δεν έχει προκύψει άλλο κρούσμα. Πέρα από αυτό, ένα κρούσμα υπήρχε την προηγούμενη εβδομάδα στο σχολείο της Χαλανδρίτσας, ενώ ένα ακόμη εντοπίστηκε  στο Φαραί. 

Θετικό είναι ότι έχει αποφευχθεί, όπως φαίνεται μεγάλη διασπορά και όλα τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά. Ωστόσο υπάρχουν συμπεριφορές που προκαλούν έντονο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία.

Υπάρχει ακόμα και περίπτωση μαθητή που είχε έρθει σε επαφή με κρούσματα από το οικογενειακό του περιβάλλον την Παρασκευή και πήγε κανονικά στο σχολείο τη Δευτέρα. Ανησυχία υπάρχει και για το αν γίνονται τα self tests στους μαθητές ενώ πέραν λογικής και υπευθυνότητας είναι το γεγονός ότι υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που ενώ νοσούν, δεν τηρούν την καραντίνα και κυκλοφορούν σαν να μην συμβαίνει κάτι.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις