Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Αχαΐα: «Μας απεγκλώβισαν με τρακτέρ» – Μαρτυρίες κατοίκων για την περιπέτειά τους με τις πλημμύρες

Αχαΐα: «Μας απεγκλώβισαν με τρακτέρ» - Μαρτυρίες κατοίκων για την περιπέτειά τους με τις πλημμύρες
Φωτογραφία tempo24.news

Από σφοδρές πλημμύρες πλήττεται και σήμερα Δευτέρα (29.11.2021), δηλαδή για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, η δυτική Αχαΐα, αφού οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες έχουν μετατρέψει σε μια απέραντη λίμνη την περιοχή από τον Άραξο μέχρι την Καλόγρια.

Χαρακτηριστικές είναι οι μαρτυρίες των κατοίκων των περιοχών της δυτικής Αχαΐας στο tempo24.news, οι οποίοι έπρεπε να απεγκλωβιστούν από τα σπίτια τους και χρειάστηκε να πάει τρακτέρ στα σημεία, αφού δεν μπορούσε να πλησιάσει το πυροσβεστικό όχημα από τις πλημμύρες.

Το τρακτέρ απεγκλώβισε τρία άτομα και τα μετέφερε σε ξενοδοχείο της περιοχής, το οποίο αποτέλεσε καταφύγιο για πολλούς κατοίκους, μέχρι να φτάσει κλιμάκιο της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας ώστε να μεταφερθούν στον Άραξο σε ασφαλές μέρος.

«Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη», λέει στο tempo24.news, ο Νίκος Λάττας, ο οποίος χρειάστηκε να φιλοξενήσει αρκετά άτομα και μικρά παιδιά στο ξενοδοχείο του. «Παντού βλέπεις νερό… Είναι λες και είμαστε μέσα σε μια απέραντη λίμνη. Είναι τεράστιες οι καταστροφές. Απ ότι μας λένε οι ηλικιωμένοι, αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Εκτιμώ όμως, ότι πρέπει η Πολιτεία να αναζητήσει τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτό», συμπληρώνει ο κ. Λάττας.

«Θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να επανέλθει η περιοχή»

Οι επιχειρηματίες της περιοχής σημειώνουν στο tempo24.news ότι η περιοχή θα αργήσει να επανέλθει μετά τις πλημμύρες, καθώς οι ζημιές που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις και τα σπίτια είναι ανυπολόγιστες. «Δεν ξέρω αν και πότε θα μπορούμε να πάρουμε ανάσα…», περιγράφει ο επιχειρηματίας Μάνος Γκοτσούλιας.

Από τη μεριά του, ο κ. Λάττας εξηγεί πως «σήμερα φαίνεται το νερό να είναι στάσιμο… ευτυχώς. Όμως, η ανησυχία παραμένει για το πότε θα επανέλθει η περιοχή… Νομίζω ότι θα περάσει αρκετός καιρός».

Φωτογραφίες – Βίντεο: tempo24.news

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις