Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΑΧΕΠΑ: Τεστ κορονοϊού στους 1.000 και πλέον εργαζόμενους – Φόβοι ότι οι θετικοί δεν είναι μόνο 10

νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκη

Σε τεστ κορονοϊού υποβάλλονται οι 1.000 και πλέον εργαζόμενοι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. τα τεστ θα διενεργηθούν όλη την εβδομάδα προκειμένου να βρεθεί ο ακριβής αριθμός των νοσούντων από  κορονοϊό, μετά την “βόμβα” που έσκασε με τα πάνω από δέκα θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν μεταξύ του διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο Χαράλαμπος Κοροξενός πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΑΧΕΠΑ στο νοσοκομείο τηρούνταν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας, γι’ αυτό και υπολογίζεται πως ο ιός πρέπει να εισχώρησε στο νοσοκομείο από έξω προς τα μέσα.

Click4More Συναγερμός στην Θεσσαλονίκη! Πάνω από 10 κρούσματα κορονοϊού στο προσωπικό του ΑΧΕΠΑ!

«Περιμένουμε να βγει επίσημη ανακοίνωση από την διοίκηση ώστε να διασταυρωθούν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, που θέλουν να υπάρχουν πάνω από τουλάχιστον δέκα κρούσματα του κορονοϊού μεταξύ των εργαζομένων του νοσοκομείο».

Θα αυξηθεί κι άλλο ο αριθμός

«Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός δεν γνωρίζω γιατί τα τεστ δεν έχουν τελειώσει εξακολουθούν και γίνονται. Όλοι είναι σε καραντίνα. Μεταξύ όσων νοσούν είναι αρκετά άτομα από το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Όπως μάθαμε τα πρώτα κρούσματα εντοπίστηκαν την Παρασκευή και τώρα όλα το νοσοκομείο έχει μπει στην διαδικασία ελέγχων μέσω των τεστ που πραγματοποιούνται. Φαντάζομαι πως θα αυξηθεί κι άλλος ο αριθμός».

Αιτία της διασποράς

«Το πιο πιθανό είναι η διασπορά να έγινε από τα σπίτια προς τα μέσα γιατί εδώ τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας. Αν συνδυάσουμε ότι αυτοί που βγήκαν θετικοί έχουν κρούσματα και μέσα στα σπίτια τους, τότε ο ιός μπήκε στο νοσοκομείο από τα σπίτια. Λυπάμαι αλλά όσο δεν γίνεται κάτι με το συγχρωτισμό στα αστικά λεωφορεία και τις αποστάσεις στα σχολεία τέτοια φαινόμενα θα έχουμε. Όλη την εβδομάδα θα γίνονται τεστ. Στόχος είναι να ελεγχθεί όλο το προσωπικό. Μιλάμε για πάνω από 1.000 άτομα».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις