Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Αυτά είναι τα νησιά σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα που διαφημίζονται και κερδίζουν τη μάχη του τουρισμού

Αυτά είναι τα νησιά σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα που διαφημίζονται και κερδίζουν τη μάχη του τουρισμού

Κυκλάδες και Δωδεκάνησα “πρωταγωνιστούν” στη σειρά ταξιδιωτικών ντοκιμαντέρ 4k Heritage TV/Visiotel, που αναδεικνύει αποκλειστικά τον πολιτιστικό, θρησκευτικό και αρχαιολογικό τουρισμό και μεταδίδεται σε εκατομμύρια τηλεθεατές σε Αμερική και Ευρώπη.

Μέχρι στιγμής, η εκπομπή έχει καλύψει τουλάχιστον 900 ιστορικά σημεία σε πάνω από 72 χώρες. Από την Ελλάδα, η σειρά ξεχωρίζει μεταξύ άλλων τα νησιά Σίφνο, Ίο, Νάξο, ‘Ανδρο και Πάτμο μέσα από 16 εντυπωσιακά επεισόδια που γυρίστηκαν μετά από πρόσκληση των Δήμων.

Η Σίφνος προβάλλεται ως το νησί της κομψότητας που αποτελεί σύμβολο των Κυκλάδων με μοναστήρια που δεσπόζουν στις ακτές. Η Ίος προσφέρει εσωτερική ηρεμία και εντυπωσιάζει με τις εκκλησίες, τον Τάφο του Ομήρου, το κάστρο, τους ανεμόμυλους και τον προϊστορικό οικισμό.

Για την ‘Ανδρο, η σειρά αναφέρει πως κάθε περιοχή της έχει διατηρήσει τις πολιτιστικές, αρχιτεκτονικές και εικαστικές της αξίες. Επίσης, η μυστηριακή ατμόσφαιρα της Πάτμου, με το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης και το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου καθηλώνει με το πρώτο βλέμμα. Τέλος στη Νάξο, ο ταξιδιώτης βλέπει την ιστορία και τη μυθολογία να “ζωντανεύουν” μπροστά στα μάτια του.

Στο μεταξύ οι εκπρόσωποι των προορισμών μεταφέρουν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ την εικόνα για την τρέχουσα σεζόν: «Η Ίος “γοητεύει” τους διεθνείς ταξιδιώτες μέσα από τα πολλά διαφορετικά πρόσωπα που διαθέτει. Προτεραιότητα μας είναι να αναδείξουμε την ιστορικότητα, την παράδοση και τον πολιτισμό και όραμα μας να δημιουργήσουμε ένα Ομήρειο Πολιτιστικό Πάρκο», δηλώνει ο Δήμαρχος Ιητών Γκίκας Γκίκας.

«Η Σίφνος αποτελεί προορισμό για ταξιδιώτες με ιστορικά και πολιτιστικά ενδιαφέροντα. Αγγειοπλαστική, εκκλησίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις και βραβευμένα ιστορικά μνημεία θα αποτελέσουν θέλγητρο κατά την τρέχουσα σεζόν που αναμένεται να έχει πολύ υψηλές πληρότητες», τονίζει η Δήμαρχος Σίφνου, Μαρία Ναδάλη.

«Ο μοναδικός συνδυασμός θρησκευτικότητας, τέχνης, φύσης, δραστηριοτήτων και πολιτισμού που επιτυγχάνει η ‘Ανδρος, προσελκύει τηλεοπτικές παραγωγές και “δημιουργεί” επαναλαβανόμενους τουρίστες εντός και εκτός σεζόν», επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου ‘Ανδρου, Νίκος Μουστάκας.

«Αναδεικνύουμε την Πάτμο της Αποκάλυψης, της αυθεντικότητας και του ιστορικού πλούτου. Προβλέπεται μία σεζόν που θα “αγγίξει” το 100%, ενώ το νησί δέχεται επισκέπτες όχι μόνο για ήλιο και θάλασσα αλλά και με ειδικά ενδιαφέροντα», αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Πάτμου, Νίκος Κουτούζος.

«Το κάλεσμα μας εστιάζει στα ιστορικά μνημεία, τους γραφικούς οικισμούς, τη γαστρονομία και τις ειδικές μορφές τουρισμού, σε συνδυασμό με τις παραλίες μήκους 36 χιλιομέτρων. Φέτος, Νάξος και Μικρές Κυκλάδες θα σημειώσουν εξαιρετικές επιδόσεις με ταξιδιώτες που δεν επιζητούν μόνο τα πάρτι», δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις