Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Αυτό είναι το «φαβορί» για τη Μητρόπολη Φθιώτιδας

Αυτό είναι το «φαβορί» για τη Μητρόπολη Φθιώτιδας
φωτό από LamiaReport

Έφτασε η ώρα που η Φθιώτιδα θα αποκτήσει καινούριο Ιεράρχη μετά την αιφνίδια εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη της Νικολάου τον περασμένο Ιούλιο.

Οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει από τις πρώτες ημέρες της κοιμήσεως του Ποιμενάρχη μας, ωστόσο έπρεπε πρώτα να ξεκαθαρίσει το τοπίο των υποψηφίων ιεραρχών πριν προκριθούν ονόματα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο άνθρωπος που θα αναλάβει το βαρύ φορτίο να συνεχίσει το έργο ενός υπερδραστήριου, όπως αποδείχτηκε από το έργο του, Μητροπολίτη, είναι ο νυν Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών Βολιώτης.

Ο 42χρονος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών (κατά κόσμο Ιωάννης Βολιώτης) θεωρείται επικρατέστερος για την Μητρόπολη Φθιώτιδας έχοντας διατελέσει για πολλά χρόνια πολύ στενός συνεργάτης του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου κκ Ιερώνυμου, φθάνοντας να πάρει με τις ψήφους της Ιεράς Συνόδου τον τίτλο του βοηθού του.

Λίγα λόγια για τον Επίσκοπο Θεσπιών

Γεννήθηκε στην Κοζάνη στις 9 Μαΐου 1977. Κατάγεται εκ πατρός από τα Ασπρόγεια Ν. Φλώρινας, απόγονος αγωνιστών του ένδοξου Μακεδονικού Αγώνα, και εκ μητρός από την Καστοριά, όπου και περάτωσε τις βασικές σπουδές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το 1995 εισήχθη με πανελλήνιες εξετάσεις στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το οποίο έλαβε το πτυχίο το 1999 με γενικό βαθμό «λίαν καλώς». Κατόπιν εισήχθη με κατατακτήριες εξετάσεις στο Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το οποίο έλαβε το πτυχίο το 2002 με γενικό βαθμό «άριστα».

Επίσης, επί διετία φοίτησε επιτυχώς στο Τμήμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον Τομέα Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας του Δικαίου.

Το 2002 υποστήριξε επιτυχώς την διπλωματική του εργασία στο εκκλησιαστικό δίκαιο στην Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης με γενικό βαθμό «άριστα». Υπήρξε μαθητής του μακαριστού Καθηγητού του Εκκλησιαστικού Δικαίου Χαράλαμπου Παπαστάθη. Το 2002 έγινε δεκτός από τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος Θεολογίας ως υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τομέα Δογματικής Θεολογίας στο γνωστικό αντικείμενο Ιστορία της Φιλοσοφίας.

Κατέχει πτυχία γλωσσομάθειας για την αγγλική και για την γερμανική γλώσσα.

Επίσης, κατέχει πτυχίο Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής και τιμητικό δίπλωμα Μουσικοδιδασκάλου Βυζαντινής Μουσικής από το «Αριάνειον Ωδείον» και τιμητικό δίπλωμα Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής από το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Πηγή: lamiareport

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις