Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αυτός είναι ο τελευταίος συρμός του μετρό που έφτασε στη Θεσσαλονίκη

Αυτός είναι ο τελευταίος συρμός του μετρό που έφτασε στη Θεσσαλονίκη
ΦΩΤO GRTIMES

Παραδόθηκε και ο 18ος και τελευταίος συρμός του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρίσκεται στο αμαξοστάσιο της Νέας Ελβετίας.

Δείτε εικόνες του GRTimes από τον τελευταίο συρμό που έφτασε στη Θεσσαλονίκη:

Εντατικά θα συνεχίζονται τα δοκιμαστικά δρομολόγια από τον σταθμό Νέας Ελβετίας, μέχρι και εκείνον της πλατείας Συντριβανίου. Παράλληλα, οι συρμοί θα τεθούν σε λειτουργία στα τέλη Δεκεμβρίου του 2023 και θα χωρούν 450 επιβάτες, έχοντας μήκος 51,5 μέτρα.

Οι 18 αυτοί συρμοί, είναι πλήρως αυτοματοποιημένοι και εξοπλισμένοι με συστήματα υψηλής τεχνολογίας, ώστε να διασφαλίζεται η άριστη λειτουργία τους, αλλά και η αναβαθμισμένη εμπειρία μετακίνησης και η ασφάλεια των επιβατών.

Την άφιξη του συρμού ανακοίνωσε χθες, ο αρμόδιος υπουργός, Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής.

Ο κύριος Καραμανλής, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «οι 18 συρμοί, είναι πλήρως αυτοματοποιημένοι και εξοπλισμένοι με συστήματα υψηλής τεχνολογίας, ώστε να διασφαλίζεται η άριστη λειτουργία τους αλλά και η αναβαθμισμένη εμπειρία μετακίνησης και η ασφάλεια των επιβατών».

Σε συνέχεια της ανάρτησής του, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών σημείωσε επιπλέον ότι «συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς τα δοκιμαστικά δρομολόγια που ξεκινήσαμε πριν λίγους μήνες».

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στα τέλη του 2023.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις