Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Δαφνί: Η στιγμή που αγρότες σπάνε με μανία περιπολικό – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ newsIT.gr
, ΦΩΤΟ newsIT.gr

Η αστυνομία δεν κατάφερε να σταματήσει τα αγροτικά αυτοκίνητα ούτε στο Δαφνί – Οι αγρότες έσπασαν το μπλόκο και λίγο αργότερα ήρθαν αντιμέτωποι με τρίτο μπλόκο της αστυνομίας…

 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τη 13.00 το μεσημέρι. Οι αγρότες της Πελοποννήσου που είχαν καταφέρει λίγο νωρίτερα να περάσουν και από δεύτερο μπλόκο της αστυνομίας, συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ που τους περίμεναν λίγο πιο κάτω. Oι αγρότες έσπασαν περιπολικό που ήταν ακινητοποιημένο στο δρόμο και τους εμπόδιζε να περάσουν. Ακολούθησαν συγκρούσεις με τους αγρότες να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να τους απωθήσουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΠΑΝΕ ΤΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ

Όπως βλέπουμε στο επόμενο βίντεο, πρωταγωνιστές της επίθεσης ήταν νεαροί κουκουλοφόροι που κρατούσαν ρόπαλα και καδρόνια…

Λίγο νωρίτερα στις 12.30 είχαμε την πρώτη ένταση στο Δαφνί μεταξύ αγροτών και αστυνομικών δυνάμεων, καθώς το κομβόι με τους 2.000 αγρότες αναγκάστηκε να σταματήσει σε μπλόκο των ΜΑΤ. Οι αγρότες βγήκαν στο δρόμο, όπως έκαναν λίγο νωρίτερα και στα Μέγαρα, και κινήθηκαν απειλητικά προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο και είχαν εντολή – όπως είχε ανακοινωθεί το πρωί –  να μην αφήσουν τα αγροτικά αυτοκίνητα να περάσουν… 

Μετά την ολιγόλεπτη ένταση, οι δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και οι 3 κλούβες της αστυνομίας έκαναν στην άκρη και οι αγρότες ξεκίνησαν με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα για την Αθήνα. Οι ίδιοι είχαν πει όταν ξεκινούσαν από τον Ισθμό, πως παρά τις απαγορεύσεις θα βρουν τον τρόπο να περάσουν με τα αγροτικά τους στο Σύνταγμα και όπως φαίνεται τα καταφέρνουν…

Στις 11.30 όταν το κομβόι των αγροτών έφτασε στα Μέγαρα είχαμε την πρώτη ένταση. Σε εκείνο το σημείο είχαν κλείσει την εθνική οδό δύο περιπολικά και ένα βανάκι της αστυνομίας. Ο αγρότες εξαγριώθηκαν. Οι περισσότεροι κατέβηκαν από τα πούλμαν και τα αγροτικά αυτοκίνητα και άρχισαν να κουνάνε τα περιπολικά και το βανάκι. Πολύ γρήγορα οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα και τράπηκαν σε φυγή.

Οι αγρότες αρνήθηκαν την πρόταση που αποδέχτηκαν οι συνάδελφοί τους από το μπλόκο της Νίκαιας, να βάλουν στο Σύνταγμα μόνο 17 τρακτέρ. Ο Παναγιώτης Φιακάς, από το μπλόκο του Ισθμού, δήλωσε ότι τα επεισόδια στην Αθήνα δεν αφήνουν περιθώριο διαπραγματεύσεων για τα τρακτέρ «και γι’ αυτό ξεκινάμε για την Αθήνα» ενώ τόνισε ότι το μπλόκο στον Ισθμό θα παραμείνει ενισχυμένο.

Οι αγρότες της Πελοποννήσου δεν μεταφέρουν προϊόντα με τα αγροτικά αυτοκίνητα στην Αθήνα και όπως δήλωσαν ανεβαίνουν στην Αθήνα για να διαδηλώσουν ειρηνικά. Το κομβόι των αγροτών, με αυτοκίνητα και λεωφορία, ξεπερνάει το ένα χιλιόμετρο. Τα λεωφορεία της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας θα αφήσουν τους αγρότες στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Ο Χρήστος Αναγνωστάκος από τη Λακωνία δήλωσε ότι από τη Σπάρτη μέχρι τον Ισθμό, τα αστυνομικά μπλόκα που συνάντησαν και τους έκαναν ελέγχους ήταν πολλά. Ενδεικτικά ανέφερε ότι έγιναν έλεγχοι στου Αρδάμη όρια Αρκαδίας – Λακωνίας, στην Τεγέα ύψος Σακελλαράκου και στα διόδια του αυτοκινητόδρομου.

Πρόσθεσε ότι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα στο Σύνταγμα. Όπως ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ εκπρόσωπος των αγροτών η αρχική συμφωνία έλεγε ότι θα κινηθούν πρώτα τα τρακτέρ, ύστερα κάποια μικρά φορτηγά και στο τέλος οι αγρότες με λεωφορεία. Ωστόσο περί τις 07:00 η αστυνομία ενημέρωσε ότι απαγορεύεται η κίνηση των τρακτέρ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε