Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Δεν άντεξαν! 20 οικογένειες προσφύγων ταξίδεψαν από την Ειδομένη στον Πειραιά

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η Ειδομένη, με τους χιλιάδες πρόσφυγες και τη λάσπη που καλύπτει τα πάντα μετά τις πρόσφατες βροχές, μοιάζει πια με κόλαση για τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους. Κυρίως βέβαια, για τα μικρά παιδιά…

Είκοσι οικογένειες προσφύγων που βρίσκονταν το περασμένο διάστημα στην Ειδομένη, έφτασαν το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Οι άνθρωποι απογοητεύτηκαν αφού τα σύνορα παραμένουν κλειστά ενώ η βροχή έχει μετατρέψει το χώρο σε έναν ατέλειωτο λασπότοπο με σκηνές.

Η Ειδομένη μετά τη βροχή - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι οικογένειες λοιπόν, έφτασαν στον Πειραιά με σκοπό να μεταφερθούν σε κάποιες δομές για να κάνουν ένα μπάνιο, να φάνε ένα πιάτο φαγητό και να ζεσταθούν.

Όσο για τους υπόλοιπους που έμειναν πίσω, συνεχίζουν να παλεύουν με το κρύο, τις κακουχίες αλλά και τις αρρώστιες. Σύμφωνα με τα όσα είπε παιδιάτρος στον Νίκο Ευαγγελάτο, κάποια από τα παιδάκια της Ειδομένης, είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες.  Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, σε ολόκληρη τη χώρα είναι περίπου 37.000… Μέχρι το τέλος του μήνα, αναμένεται να βρίσκονται στην Ελλάδα 50 έως 70 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες…

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε