Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

ΔΕΘ 2019 LIVE οι συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

ΔΕΘ 2019 LIVE οι συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Σε ρυθμούς ΔΕΘ η Θεσσαλονίκη. Σε εξέλιξη οι πορείες από συνδικάτα, αναρχικούς και άτομα που αντιδρούν στη συμφωνία των Πρεσπών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, άνεργοι, αντιεξουσιαστές, οργανώσεις για τη Μακεδονία άρχισαν να συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία της πόλης με σκοπό να διαμαρτυρηθούν ο καθένας με διαφορετικά αιτήματα λίγο πριν την ομιλία Μητσοτάκη στο Βελλιδειο.

Όλες θα καταλήξουν στη ΔΕΘ, όπου τα μέτρα είναι δρακόντεια. Οι συγκεντρώσεις είναι στο Άγαλμα Βενιζέλου από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, η ΛΑΕ στη συμβολή των οδών Μ. Γενναδίου με Εγνατία, ενώ ΟΚΔΕ και ΚΕΕΡΦΑ στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Εγνατία. Στην Καμάρα αντιεξουσιαστές και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Τέλος, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα παραλία άτομα που αντιδρούν για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όσα γίνονται στη Θεσσαλονίκη στο live blog του Newsit.

Δρακόντεια μέτρα

Περίπου 3.500 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός στην Θεσσαλονίκη για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Παράλληλα από το πρωί του Σαββάτου (07.09.2019) ειδικές ομάδες αστυνομικών με πολιτικά αλλά και ένστολοι πραγματοποιούσαν προληπτικούς ελέγχους

Έφτασαν από Αθήνα τα κανόνια νερού

Και «αύρες», τα γνωστά κανόνια νερού που χρησιμοποιούνται εάν κριθεί απαραίτητο σε περιπτώσεις διαδηλώσεων και συλλαλητηρίων, έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα.

Ήδη από την Πέμπτη πάντως 5 ξεκίνησαν αυξημένες περιπολίες αστυνομικών σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, ενώ στους δρόμους βρίσκονται δυνάμεις της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας για τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, κυρίως, γύρω από τη ΔΕΘ και το ΑΠΘ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις