Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΔΕΘ 2021: Εννέα συλλήψεις για τα επεισόδια με τους αντιεμβολιαστές – Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή στο Βελλίδειο

ΔΕΘ 2021: Εννέα συλλήψεις για τα επεισόδια με τους αντιεμβολιαστές – Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή στο Βελλίδειο

Σε εννέα συλλήψεις για συμμετοχή στα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν το Σάββατο (11/9) οι αστυνομικές αρχές, ενώ έγιναν 6 προσαγωγές. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το κέντρο της Θεσσαλονίκης είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης με αφορμή την ΔΕΘ 2021, καθώς σημειώθηκαν επεισόδια κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας αντιεμβολιαστών. Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ επιχειρούσαν να φθάσουν στο Βελλίδειο που πραγματοποιούνταν η ομιλία του πρωθυπουργού. 

Δείτε βίντεο:

Ειδικότερα, όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ, συγκρούσεις αντιεμβολιαστών με δυνάμεις των ΜΑΤ σημειώθηκαν στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και στην Νέα Παραλία. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας διαδηλωτής, τον οποίο παρέλαβε το ΕΚΑΒ. 

Δείτε φωτογραφίες:

Εκτεταμένα επεισόδια με χημικά και πέτρες σημειώθηκαν όμως και λίγα μέτρα μακριά από το Βελλίδειο. Διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες, ξύλα αλλά και βόμβες μολότοφ σε βάρος των αστυνομικών που “απάντησαν” με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και με ρίψεις νερού από μία «αύρα».

Σημειώνεται ότι από τις βόμβες μολότοφ ξέσπασαν φωτιές σε αρκετά σημεία του πάρκου γύρω από το Βελλίδειο, με τις αστυνομικές δυνάμεις να επεμβαίνουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση προκειμένου να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από το σημείο.

Δείτε φωτογραφίες:

Τα επεισόδια ξεκίνησαν έξω από το συνεδριακό κέντρο όταν ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να προσεγγίσει το σημείο όπου θα μιλούσε ο πρωθυπουργός. Η συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου από τον Λευκό Πύργο και πολλοί κρατούσαν καπνογόνα, ελληνικές σημαίες και πανό με συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις συλλήψεις:

Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή γύρω από το Βελλίδειο 

Τα σπασμένα κιγκλιδώματα, οι πέτρες και τα σημάδια στον δρόμο από τις ρίψεις χημικών, συνθέτουν αυτή την ώρα την εικόνα στην περιοχή του δημαρχιακού Μεγάρου, λίγα μέτρα μακριά από το Βελλίδειο. Μάλιστα, προσωπικό του Τμήματος Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης ήδη βγήκε στους δρόμους για να μαζέψει τα… σπασμένα από την πορεία.

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, thesstoday.gr και GR Times

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις