Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Διαμαρτυρία ασφαλιστών για τις τράπεζες στην Καβάλα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς στο κέντρο της Καβάλας, έκαναν μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Η παράσταση διαμαρτυρίας αφορούσε στην τακτική που εφαρμόζουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες στους δανειολήπτες και επαγγελματίες που συναλλάσσονται με αυτές, στους οποίους ζητούν υποχρεωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια, όπως για δάνεια αγοράς κατοικίας, κατασκευαστικά, επαγγελματικά, ώστε να διεκπεραιώσουν τα αιτήματα των πελατών τους, ενώ – όπως καταγγέλλεται – δεν διστάζουν να ζητήσουν, πολλές φορές με επιτακτικό τρόπο από αυτούς, να υπογράψουν υποχρεωτικά τα ασφαλιστήρια με τις συνεργαζόμενες με τις τράπεζες ασφαλιστικές εταιρείες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών της Π.Ε. Καβάλας, Γιάννης Χάιδος, σε δηλώσεις του τόνισε ότι η παράσταση διαμαρτυρίας στα δύο υποκαταστήματα “έχει στόχο να καταγγείλει τις αθέμιτες πρακτικές των τραπεζών και των τραπεζικών στελεχών, καθώς με παραπλανητικούς τρόπους και ωμό εκβιασμό προσπαθούν να υποχρεώσουν τους πελάτες, κυρίως τους δανειολήπτες, να κάνουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια με δικούς τους διαμεσολαβητές ή με συνεργαζόμενη ασφαλιστική εταιρεία. Αυτό είναι μια καταπάτηση της κείμενης νομοθεσίας και ως σύλλογος εναντιωνόμαστε σ’ αυτές τις πρακτικές”.

Επιπλέον, ο κ. Χάιδος, επισήμανε ότι ο κλάδος τους δεν είναι ενάντια στην ελεύθερη αγορά πώλησης ασφαλιστηρίων συμβολαίων, ακόμη και από τις τράπεζες αλλά όπως ανέφερε, “είμαστε όμως απέναντι σε κάθε αθέμιτη και παράνομη πρακτική, που ευτελίζει τον θεσμό, δημιουργεί προβλήματα στους πελάτες λόγω ελλιπούς ενημέρωσης, αλλά και στον επαγγελματικό κλάδο των διαμεσολαβητών”.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, τα μέλη της Ένωσης μοίρασαν περισσότερα από 2.000 ενημερωτικά φυλλάδια σε πολίτες που προσέρχονταν στα δύο υποκαταστήματα, τα οποία ανέγραφαν τα δικαιώματα των δανειοληπτών και των πελατών των τραπεζών, σχετικά με την υπογραφή των ασφαλιστηρίων συμβολαίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε