Διαμαρτυρία μαθητών στη Θεσσαλονίκη – “Μόνο με μάσκες χωρίς μέτρα δε γίνεται τίποτα” (video)

ΦΩΤΟ grtimes

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Δημαρχείο Κορδελιό – Ευόσμου έκαναν το πρωί μαθητές σχολείων.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, απαιτούσαν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών, να μειωθούν οι μαθητές ανά τμήμα και να ενισχυθούν τα σχολεία με παραπάνω προσωπικό καθαριότητας.

Όπως επισημαίνουν οι μαθητές «η υποχρεωτική χρήση μάσκας, χωρίς τις απαραίτητες αποστάσεις, οι οποίες είναι αδύνατον να κρατηθούν όταν βρίσκονται 25-30 μαθητές σε κάθε τμήμα, είναι ουσιαστικά μέτρο που δεν προσφέρει τίποτα για τον περιορισμό της πανδημίας». Γι’ αυτό το λόγο ζητούν να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών σε 15 ανά τάξη.

Click4More: Χανιά: Υπό κατάληψη 16 σχολεία! Τα αιτήματα των μαθητών που έβαλαν λουκέτα

Αξίζει να σημειωθεί πως η σημερινή διαμαρτυρία έγινε την ώρα που δεκάδες σχολεία στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται υπό κατάληψη ή κάνουν αποχή από τα μαθήματα. Ανάμεσα σε αυτά, υπάρχουν και μαθητές που είναι κατά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και αντιδρούν στα μέτρα της κυβέρνησης.

Παράλληλα, αντίστοιχη διαμαρτυρία μαθητών γίνεται και στο Δημαρχείο Παύλου Μελά έπειτα από ίδιο κάλεσμα της «Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης».

Τέλος, οι μαθητές που διαμαρτύρονται σήμερα, τόνισαν πως όσο τα προβλήματα συνεχίζουν να υφίσταται θα κάνουν καταλήψεις και διαμαρτυρίες ενώ διαχώρισαν τη θέση τους με τους «αρνητές της πανδημίας» και γι’ αυτό τονίζουν την ανάγκη για μέτρα.

Πηγή: grtimes

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σοκ στην Εύβοια: Σκυλιά κατασπάραξαν 60χρονη

Σοκ στην Εύβοια: Σκυλιά κατασπάραξαν 60χρονη

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι στα Βασιλικά Ιστιαίας Ευβοίας, καθώς σκυλιά κατασπάραξαν μια 60χρονη γυναίκα. Το σοκαριστικό περιστατικό, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, σημειώθηκε σήμερα, Σάββατο (28/11). ... Διαβάστε περισσότερα