Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Διάρρηξη σε λύκειο στη Λάρισα – Άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο με τα λεφτά της εκδρομής

Διάρρηξη σε λύκειο στη Λάρισα – Άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο με τα λεφτά της εκδρομής
Φωτογραφία Αρχείου / Intime News

«Διαβασμένοι» φαίνεται πως ήταν οι διαρρήκτες που μπήκαν το βράδυ της Δευτέρας (05.12.2022) στο 6ο Λύκειο Λάρισας και πήραν μόνο το χρηματοκιβώτιο, που – σύμφωνα με πληροφορίες – είχε τα χρήματα των παιδιών της Γ’ Λυκείου για την καθιερωμένη πενθήμερη εκδρομή τους. 

Πληροφορίες του onlarissa.gr αναφέρουν ότι οι διαρρήκτες κατευθύνθηκαν στο γραφείο του λυκειάρχη και χωρίς να ψάξουν άλλους χώρους, πήγαν στο ντουλάπι όπου βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο και το έκλεψαν. Την διάρρηξη κατήγγειλε το πρωί της Τρίτης (06.12.2022) στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας η διεύθυνση του σχολείου, ενώ το θέμα απασχόλησε και τη χθεσινή (06.12.2022) συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Οι κλέφτες δεν έψαξαν και δεν αναστάτωσαν κανέναν άλλο χώρο, παρά μόνο το ντουλάπι, μέσα στο οποίο βρισκόταν το μικρό σχετικά χρηματοκιβώτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, παραβίασαν αρχικά την πόρτα του γυμναστηρίου του σχολείου και παραβιάζοντας την εσωτερική είσοδο, εισήλθαν έτσι στο κεντρικό κτίριο του σχολείου.

Φθάνοντας στο γραφείο του διευθυντή παραβίασαν τη διπλανή είσοδο, για να κατευθυνθούν απευθείας στο ντουλάπι όπου φυλασσόταν το μικρό χρηματοκιβώτιο με το οποίο διέφυγαν χωρίς να ερευνήσουν άλλους χώρους ή να αφαιρέσουν άλλα αντικείμενα ή να προκαλέσουν φθορές, όπως είχε συμβεί σε προηγούμενη διάρρηξη. Γεγονός που ενισχύει την εκτίμηση ότι οι δράστες γνώριζαν το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου, αλλά και τη θέση που φυλασσόταν, αφού δεν άνοιξαν κάποιο άλλο γραφείο παρά μόνο το συγκεκριμένο ντουλάπι.

Σημειώνεται πως το χρηματοκιβώτιο εκτός από τα χρήματα της πενθήμερης, περιείχε χρήματα για εκδρομή άλλων τάξεων ενόψει Χριστουγέννων, αλλά και έγγραφα του σχολείου. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, το χρηματικό ποσό που αφαίρεσαν οι δράστες ανερχόταν σε περίπου 8.000 ευρώ. Τους δράστες της κλοπής αναζητά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που ερευνά την υπόθεση.

Με πληροφορίες από onlarissa.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις