Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Διασωληνώθηκε ο 85χρονος με κορονοϊό στη Φθιώτιδα – Ανησυχία για τις επαφές του εγγονού του

Διασωληνώθηκε ο 85χρονος με κορονοϊό στη Φθιώτιδα – Ανησυχία για τις επαφές του εγγονού του
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Άσχημη είναι η εξέλιξη για τον 85χρονο που νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με κορονοϊό, στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να διασωληνωθεί.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παραμένει η κόρη του,  ενώ η σύζυγός του και ο εγγονός νοσηλεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας. Στο μεταξύ αναστάτωση επικρατεί στην Αταλάντη , όπου βρέθηκε ο 28χρονος σπάζοντας την καραντίνα.

Ο νεαρός άνδρας είχε επαφές με φίλους και συγγενείς. Νωρίς το πρωί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε στην Αταλάντη και πήρε δείγματα από 19 άτομα. Η δειγματοληψία έγινε στην αίθουσα του ΚΑΠΗ και τα αποτελέσματα αναμένονται το απόγευμα ή αύριο.

Το καθησυχαστικό από αυτή την πρώτη ανίχνευση, είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες, κανένα από τα πρόσωπα που ήρθαν σε επαφή με τον 28χρονο, δεν παρουσιάζει κάποιο σύμπτωμα και εννέα ημέρες μετά από την – κατά δήλωσή του – τελευταία ημέρα του στην Αταλάντη υπάρχει η αισιοδοξία μη μετάδοσης του ιού. Άλλωστε και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι η προληπτική καραντίνα για τα άτομα του στενού περιβάλλοντος του 28χρονου να ισχύσει μέχρι 14 Ιουνίου.

Οι κάτοικοι φοβούνται και έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους, ενώ ο δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές εμφανίζεται αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των τεστ. Το πρωί συνεργείο του Δήμου έκανε απολύμανση σε διάφορα σημεία της Αταλάντης.

Λαμβάνονται όλα τα μέτρα που απαιτούνται επισημαίνει ο δήμαρχος Θανάσης Ζεκέντες.

Πηγή: tvstar, lamiareport

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις