Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Διασπορά ψευδών ειδήσεων ερευνά ο εισαγγελέας μετά την ανάρτηση Μυλόπουλου

Μυλόπουλος

Παραγγελία για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλους, μετά την ανάρτηση στα social media του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ και πρώην προέδρου της Αττικό Μετρό, Γιάννη Μυλόπουλου για εικονικά τεστ κορονοϊού από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Ο προϊστάμενος ζήτησε από την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ζητώντας να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Ο Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος είχε διοριστεί πρόεδρος της Αττικό Μετρό επί ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή του στο facebook ανέφερε ότι μια γνωστή του είχε καθίσει στην ουρά του ΕΟΔΥ για να κάνει τεστ κορονοϊού, στην παραλία Θεσσαλονίκης. Η διαδικασία, όμως, καθυστερούσε και τελικά η γυναίκα έφυγε χωρίς να εξεταστεί. Ύστερα από μερικές ημέρες, σύμφωνα με την ανάρτηση, δέχτηκε τηλεφώνημα από τον ΕΟΔΥ και ενημερώθηκε ότι το τεστ που δεν είχε γίνει ήταν… θετικό.

Ο ΕΟΔΥ διέψευσε το περιστατικό και προειδοποίησε ότι σκοπεύει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη επειδή θίγεται από την ψευδή ανάρτηση που αφορά τη δημόσια υγεία.

Στη συνέχεια ο πρώην πρύτανης απέσυρε την ανάρτησή του στο facebook που παρουσίαζε τον ΕΟΔΥ ότι διενεργεί εικονικές εξετάσεις για τον κορονοϊό. Μετά τις αντιδράσεις, με νεότερη ανάρτηση του στο twitter, ο κ. Μυλόπουλος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει τις πηγές του, σεβόμενος τα προσωπικά δεδομένα.

Η επίμαχη ανάρτηση 

πηγή: GrTimes

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις