Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Διαβατά: Ηρεμία μετά τα επεισόδια και τα χημικά! video, pics

Διαβατά
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Ηρεμία επικρατεί αργά το βράδυ της Πέμπτης, 04.04.2019, έξω από τη δομή φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος, έξω από την δομή φιλοξενίας στα Διαβατά παραμένουν 300-320 άτομα, οικογένειες και μεμονωμένοι, οι περισσότεροι κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι διέμεναν σε δομές φιλοξενίας, διαμερίσματα, ή ξενοδοχεία.

Τόνισε, δε, ότι εξακολουθούν να επιθυμούν να περάσουν τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, παρόλο που το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, τους προειδοποίησε για τους κινδύνους του εγχειρήματος.

Πιο πριν… ο χαμός στα Διαβατά!

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το newsit.gr, νωρίτερα κομμάτι της αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν στο σημείο, “έκοψε” ένα κομμάτι του δρόμου, κάτι που ανέβασε και πάλι τους τόνους.

Κάποιοι πρόσφυγες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς για να διαλύσουν αυτό τον φραγμό. Ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα ενώ έπεσαν και χημικά.

 

Μάλιστα κάποιοι από τους μετανάστες κρατούσαν πέτρες και βέργες, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Οι μετανάστες θεωρώντας ότι οι αστυνομικοί προσπαθούν να τους εμποδίσουν, να τους κλείσουν δηλαδή το δρόμο προς την Ειδομένη, εξοργίστηκαν. Οι πρόσφυγες ζητούν να περάσουν τα σύνορα με σκοπό να πάνε στη Γερμανία…

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Open, thesstoday

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις