Τρίτη, 27 Φεβ.
17oC Αθήνα

Διεθνή διαγωνισμό για την ασφαλτόστρωση 100 δρόμων προκηρύσσει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Διεθνή διαγωνισμό για την ασφαλτόστρωση 100 δρόμων προκηρύσσει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Διεθνή διαγωνισμό για την ασφαλτόστρωση 100 δρόμων της πόλης με ιδιαίτερα επιβαρυμένο κυκλοφοριακό φόρτο, που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης λόγω επικινδυνότητας, προκηρύσσει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ των οδών που κατά προτεραιότητα θα γίνουν οι εργασίες, με προϋπολογισμό περίπου 2,5 εκατ. ευρώ και στόχο την ασφάλεια των οδηγών, είναι η Αγ. Δημητρίου, η Αγ. Σοφίας, η Ανατ. Θράκης, η Βασ. Ηρακλείου, η Δελφών, η Θ. Σοφούλη και η Λ. Νίκης.

«Θα δώσουμε βάρος σε όλο το οδικό δίκτυο και ιδιαίτερα στα τμήματα που παρουσιάζουν επικινδυνότητα. Υπολογίζουμε, μέσω του διαγωνισμού, να πραγματοποιηθούν επεμβάσεις σε τουλάχιστον 100 δρόμους. Σε πρώτη φάση, η Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων έχει μελετήσει και έχει επιλέξει 30 οδούς. Μέσα στον Σεπτέμβριο θα ολοκληρωθούν οι μελέτες, μετά από προτάσεις και των δημοτικών κοινοτήτων, για τους υπόλοιπους δρόμους που θα γίνουν οι εργασίες», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο συνεργάτης του δημάρχου Θεσσαλονίκης και ειδικός σύμβουλος σε θέματα Βιώσιμης Κινητικότητας, Δημήτρης Μήτρου.

Πιο αναλυτικά, οι πρώτοι 30 δρόμοι που επελέγησαν για συντήρηση είναι οι εξής: Αγίου Δημητρίου (τμηματικά), Αγίας Σοφίας (από Εγνατία έως Αγ.Δημητρίου), Αετορράχης (από Λ.Στρατού έως Περδίκα), Ανατολικής Θράκης, Ανδρεοπούλου, Βάρκα, Βασιλέως Ηρακλείου (από Αριστοτέλους έως Κ.Ντηλ), Κ.Βόγα (από 25ης Μαρτίου έως Λασκαράτου), Συντ.Δαβάκη, Δελφών (από 25ης Μαρτίου έως Π.Συνδίκα και από Βασ.Ολγας έως Μερκουρίου), Κανάρη (από Παπάφη έως Παπαναστασίου), Καραολή & Δημητρίου (από Εγνατία έως Πλατεία Αντιγονιδών), Αδ.Κοραή, Λεωφόρος Νίκης (τμηματικά), Μαν.Ανδρόνικου, Ορμυλίας, Π.Συνδίκα (από Βασ.Ολγας έως Δελφών), Πλούτωνος (από Γ.Παπανδρέου έως Βασ.Ολγας), Θ..Σοφούλη, Σπανδωνίδη, Τζιτζικώστα, Καθ.Τραιγανού, Δημ.Τσίρου, Φωτάκου, Λάρνακος, Σελίτσης, Αναγνωσταρά, Γαμβέττα, Πολυβίου Ιστορικού (τμηματικά) και Πρωτογένους (τμηματικά).

«Αντιμετωπίζουμε κατά προτεραιότητα τα σημεία που θεωρούμε ότι είναι επικίνδυνα, που έχουν ρηγματώσεις, γιατί είναι θέμα ασφάλειας των οδηγών. Το οδικό δίκτυο της πόλης δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και πρέπει από κάπου να ξεκινήσουμε», πρόσθεσε ο κ. Μήτρου.

Οι όροι του διεθνούς διαγωνισμού έχουν ήδη εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης και υπολογίζεται πως οι εργασίες ασφαλτόστρωσης για τους συγκεκριμένους 100 δρόμους θα ξεκινήσουν από τις αρχές του 2021. Το επόμενο διάστημα αναμένεται και νέος διαγωνισμός, όπως αναφέρεται από τη διοίκηση, για επεμβάσεις σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις