Δευτέρα, 20 Μαΐ
28oC Αθήνα

Διεθνής πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών για ταινία που δημιουργήθηκε στο ΑΠΘ από φοιτητές

Διεθνής πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών για ταινία που δημιουργήθηκε στο ΑΠΘ από φοιτητές

Μία ταινία που γεννήθηκε ως ιδέα στο ΑΠΘ και υλοποιήθηκε από φοιτητές του Πανεπιστημίου είναι η πρώτη ελληνική συμμετοχή στη LA CINEF του Φεστιβάλ Καννών εδώ και 23 χρόνια…

Η ταινία «Το Χάος που Άφησε Πίσω της», που γυρίστηκε στο πλαίσιο της διπλωματικής εργασίας στη σκηνοθεσία, τού Νίκου Κολιούκου και της πτυχιακής εργασίας στη φωτογραφία τής Αλεξάνδρας Ρίμπα, στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, επιλέχθηκε ανάμεσα σε 2.263 συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο και θα κάνει διεθνή πρεμιέρα στο Επίσημο Διαγωνιστικό Σπουδαστικό Τμήμα LΑ CINEF του 77ου Φεστιβάλ των Καννών, ανάμεσα σε 17 ακόμα επιλεγμένες ταινίες νέων υποσχόμενων δημιουργών.

Οι περισσότεροι συντελεστές της ταινίας είναι φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ ενώ και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για την ταινία είναι του Τμήματος Κινηματογράφου.

Επιβλέπων της διπλωματικής εργασίας του Νίκου Κολιούκου ήταν ο καθηγητής Σκηνοθεσίας του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, και επιβλέπων της πτυχιακής εργασίας της Αλεξάνδρας Ρίμπα ήταν ο Καθηγητής Διεύθυνσης Φωτογραφίας του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ Παναγιώτης Σαλαπάτας.

Η ταινία έκανε την ελληνική της πρεμιέρα στο Σπουδαστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Δράμας τον περασμένο Σεπτέμβριο, αποσπώντας τα Βραβεία Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για τη Μαρίνα Σιώτου. Η ταινία διαγωνίζεται, επίσης, φέτος, εκπροσωπώντας το Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ, για το Βραβείο Ίρις Μικρού Μήκους Σπουδαστικής Ταινίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, και έχει ήδη προκριθεί στην τελική 12άδα.

«Η ταινία των φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ άφησε Πίσω της 2.263 συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο και διαγωνίζεται στο Φεστιβάλ Καννών ανάμεσα σε 17 ακόμα ταινίες νέων δημιουργών, γεγονός που αναδεικνύει το ταλέντο των δημιουργών αλλά και το υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό έργο που παράγεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Χαράλαμπος Φειδας για τη διάκριση.

Σημειώνεται ότι η ταινία «Τα Μάτια που Τρώνε» του Σύλλα Τζουμέρκα ήταν το 2001 η πρώτη ελληνική ταινία που διαγωνίστηκε στο Επίσημο Διαγωνιστικό Σπουδαστικό Τμήμα LA CINEF του Φεστιβάλ Καννών.

Περίληψη της ταινίας «Το Χάος που Άφησε Πίσω της»

Η Άννα νιώθει πως τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία να κυνηγήσει το όνειρό της, μια μουσική καριέρα στο Παρίσι. Η επιτυχία δεν θα έμοιαζε άπιαστη, αν ο αλκοολικός πατέρας της δεν στεκόταν εμπόδιο στο δρόμο της. Μια ιστορία για την αγάπη και την εξάρτηση, για όλα αυτά που αγαπάς και για αυτά που θες να αφήσεις πίσω.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις