Τρίτη, 21 Μαΐ
21oC Αθήνα

Δίκη Άλκη Καμπανού: Πήρα το δρεπάνι για να προστατευτώ – Δεν χτύπησα εγώ τον 19χρονο

Δίκη Άλκη Καμπανού: Πήρα το δρεπάνι για να προστατευτώ – Δεν χτύπησα εγώ τον 19χρονο

Με τις απολογίες του 10ου και 11ου κατηγορούμενου συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης. 

Οι δύο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού την 1η Φεβρουαρίου του 2022 στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη για οπαδικά κίνητρα.

Σύμφωνα με το thestival.gr, ο 10ος κατηγορούμενος ξεκίνησε λέγοντας: «Πρώτα απ’ όλα έχω μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή που βρέθηκα εκεί. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη, βέβαια η συγγνώμη δεν φέρνει πίσω το παλικάρι». Πρόκειται για τον 22χρονο Γ.Κ., ο οποίος επέβαινε στο τρίτο αυτοκίνητο και ήταν αυτός ο οποίος κρατούσε το δρεπάνι κατά τη φονική επίθεση.

Συνεχίζοντας την απολογία του ο 22χρονος είπε ότι το δρεπάνι το βρήκε στον σύνδεσμο και όχι στο αυτοκίνητο, όπως αρχικά είχε πει στην ανακρίτρια.

«Κοίταξα σε μια γωνία που είχε σίδερα. Έψαξα στον σύνδεσμο και βρήκα το δρεπάνι. Ψέματα είπα ότι το βρήκα στο αμάξι. Από τον σύνδεσμο το πήρα. Δεν ισχύει αυτό που είχα πει στην ανακρίτρια», ανέφερε και σημείωσε πως το πήρε για να προστατευτεί.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «στην αρχή νόμιζα ότι ήταν σίδερο. Μετά που το είδα κατάλαβα ότι ήταν δρεπάνι».

«Είδα να ξεκινάει η συμπλοκή με το κράνος στα σκαλιά, αυτό το παιδί που είχε το κράνος να προσπαθεί να χτυπήσει δικό μας παιδί», συνέχισε στην απολογία του.

«Δεν είχα πρόθεση να χτυπήσω, μου βγήκε ασυναίσθητα»

Όπως είπε, στη συνέχεια είδε ένα παιδί να προσπαθεί να πηδήξει τα κάγκελα για να φύγει στη Γαζή. Τότε, όπως είπε, το πλησίασε και το χτύπησε με το δρεπάνι στον γλουτό. «Δεν είχα πρόθεση να χτυπήσω, μου βγήκε ασυναίσθητα», ισχυρίστηκε και τόνισε πως «ήταν λάθος μου, εννοείται».

Ακολούθως, περιέγραψε πως κινήθηκε προς το τοιχάκι. Εκεί δέχθηκε ένα χτύπημα με κράνος. Στο σημείο είπε πως δεν κατάλαβε κάποιον από τους υπόλοιπους 11 κατηγορούμενους και πως θυμάται κάποιον, χωρίς να τον κατονομάζει, να χτυπάει με στειλιάρι.

Έπειτα, όπως είπε, ένιωσε κάτι σαν σπρώξιμο με συνέπεια να του πέσει το δρεπάνι από το χέρι.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος αρνήθηκε ότι χτύπησε με το δρεπάνι ή με κάποιον άλλον τρόπο τον Άλκη και ισχυρίστηκε ότι του έπεσε στο σημείο και δεν μπορούσε να το βρει.

«Δεν είδα καθόλου τον Άλκη», ανέφερε σε άλλο σημείο της απολογίας του. «1,5 χρόνο είμαι στη φυλακή και το σκέφτομαι κάθε μέρα. Έχει αλλάξει η ζωή μου, των υπολοίπων κατηγορουμένων και της οικογένειας του Άλκη», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της απολογίας του.

«Δεν είχα δει αίματα, δεν κατάλαβα τι έγινε»

«Δεν είχα δει αίματα δεν κατάλαβα τι έγινε. Όταν έμαθα εν τελεί τι έγινε δεν το χωρούσε το μυαλό μου. Πέρασαν πολλές σκέψεις από το μυαλό μου», ισχυρίστηκε σε άλλο σημείο της απολογίας του ενώ τόνισε πως «με σιγουριά δεν χτύπησα τον Άλκη η τον Ά.Β.».

Σε ερώτηση της Εισαγγελέως αν είχε το δρεπάνι μαζί του για εκδίκηση απάντησε πως όχι και πως το είχε μαζί του για άμυνα, για να μην τον πλησιάσει άλλος.

Νωρίτερα αναφέρθηκε στην επίθεση με οπαδικά κίνητρα από την οποία απέκτησε πρόβλημα στο μάτι.

«Περίμενα στάση λεωφορείου φορούσα φόρμα ΠΑΟΚ. Σταμάτησαν δυο μηχανάκια με ρώτησαν τι ομάδα είμαι, μου επιτέθηκαν».

Απαντώντας σε ερώτηση αν φοβήθηκε για τη ζωή του εκείνη τη στιγμή τόνισε ότι «όχι μόνο εκείνη τη στιγμή. Φοβόμουν και για την οικογένεια μου, τον μικρό μου αδελφό. Δεν ήθελα να κάνω αυτό που μου έκαναν σε άλλο παιδί», είπε.

Κλείνοντας την απολογία του ο 10ος κατηγορούμενος είπε πως προσπαθεί να περάσει στο Πανεπιστήμιο μέσα από τη φυλακή, ζήτησε ξανά συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη και αυτές των φίλων του λέγοντας πως «ζητώ μια μεγάλη συγγνώμη και να ξέρουν οι μητέρες αγγέλου Άλκη ότι εγώ τα παιδιά τους δεν τα χτύπησα».

Τι είπε ο 11ος κατηγορούμενος

Ο 11ος κατηγορούμενος ξεκίνησε λέγοντας πως έχει μετανιώσει που βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη.

«Δεν το σκέφτηκα ότι θα προκαλέσω κάτι σοβαρό. Ήταν λάθος μου που χτύπησα και ζητάω συγνώμη. Δεν έπρεπε να πάω καθόλου εκεί πέρα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην απολογία του.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως χτύπησε με το στειλιάρι που είχε μόνο τον φίλο του Άλκη δυο τρεις φορές στο κεφάλι. «Είδα την κίνηση του Α.Β. τον χτύπησα δύο τρεις φορές στο κεφάλι. Μόνο τον Α.Β. Δεν είδα τον Άλκη ποτέ. Ούτε πεσμένο. Χτύπησα τον Α.Β. και γύρισα στο αυτοκίνητο», είπε.

Ισχυρίστηκε πως το ξύλο που είχε στην επίθεση το πήρε από τον σύνδεσμο και δεν το βρήκε στο αυτοκίνητο όπως αρχικά είχε περιγράψει. «Δεν ήθελα να πω ότι πήρα το ξύλο από τον σύνδεσμο ότι το κατέβασα εγώ ο ίδιος», ανέφερε.

«Την άλλη μέρα το πρωί δεν περιγράφεται αυτό που ένιωσα όταν κατάλαβα τι έγινε», ανέφερε.

Ο ίδιος απάντησε σε ερώτηση της Εισαγγελέως για το ποιος χτύπησε τον Άλκη Καμπανό λέγοντας πως δεν είδε και πως αυτός χτύπησε μόνο τον φίλο του θύματος.

Αρνήθηκε πως βρέθηκε κοντά στον Άλκη αμφισβητώντας τον ισχυρισμό της Εισαγγελέως πως με βάση τα βίντεο φαίνεται να είναι κοντά στο θύμα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις