Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Δίκη για δολοφονία Άλκη Καμπανού: Η αναβολή, το νέο ξέσπασμα της μάνας και η μάχη Κούγια – Λύτρα

Δίκη για δολοφονία Άλκη Καμπανού: Η αναβολή, το νέο ξέσπασμα της μάνας και η μάχη Κούγια – Λύτρα

Η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού διακόπηκε στη Θεσσαλονίκη. Η μητέρα του 19χρονου ξέσπασε όταν πέρασαν από μπροστά της δύο κατηγορούμενοι…

Για τις 23 Ιανουαρίου διεκόπη η δίκη για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό το αίτημα κάποιων εκ των δικηγόρων να δοθεί ολιγοήμερη διακοπή λόγω κωλυμάτων που επικαλέστηκαν και συνδέονταν με άλλη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε ανώτερο δικαστήριο.

Εκτός από την επόμενη δικάσιμο (κατά την οποία θα γίνει η κλήρωση των ενόρκων), η πρόεδρος του ΜΟΔ ανακοίνωσε τις ημερομηνίες των συνεδριάσεων έως τον προσεχή Μάρτιο. Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί 23 δικάσιμοι, εκ των οποίων τέσσερις τον Ιανουάριο, οκτώ τον Φεβρουάριο και έντεκα τον Μάρτιο. Ο κατάλογος των μαρτύρων κατηγορίας περιλαμβάνει 26 άτομα, ενώ άλλοι τόσοι αναμένεται να είναι οι μάρτυρες υπεράσπισης.

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι (ηλικίας 21 έως 26 ετών και όλοι προσωρινά κρατούμενοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα ανά την Ελλάδα) εκπροσωπούνται από τουλάχιστον 25 δικηγόρους, καθώς καθένας εξ αυτών έχει από δύο, ακόμη και τρεις συνηγόρους. Το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης λήγει τον προσεχή Αύγουστο.

Οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Η μητέρα του 19χρονου είπε σε έναν από τους κατηγορούμενους την ώρα που έμπαινε στην αίθουσα: «μισή σπιθαμή και χτυπούσες τον γιο μου;», ενώ όταν μπήκε ο νεαρός που φέρεται να κρατούσε το δρεπάνι, του είπε: «τώρα που είναι το δρεπάνι;».

Ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικαχομένου νέου καθώς και των δύο φίλων του που τραυματίστηκαν σοβαρά τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022 μετά από επίθεση με οπαδικά κίνητρα στη Χαριλάου, είπε ότι είναι η πρώτη φορά που συναντά αυτήν τη στάση σε υπόθεση.

«Η ιατροδικαστική έκθεση αναδεικνύει συμπεριφορές περισσότερων, ώστε τελικά να χάσει τη ζωή του αυτό το αείμνηστο παιδί. Συγκεκριμένα, πολτοποίηση στο κεφάλι του, από σίδερα, από ξύλα αλλά και ένα κατακρεουργημένο σώμα από μαχαίρια καραμπίτ και δρεπάνια. Δώδεκα κατηγορούμενοι και ούτε ένας από αυτούς να μην παραδέχεται ότι έχει πραγματοποιήσει έστω κι ένα χτύπημα», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας

«Ούτε ένας από αυτούς δεν λέει ποιος έκανε τι λες και είναι συνεννοημένοι», πρόσθεσε σε άλλο σημείο. «Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν υποκειμενικά στοιχεία, μαρτυρικές καταθέσεις και ορισμένα αντικειμενικά στοιχεία, τα οποία είναι τα αποτυπώματα και η έρευνα του DNA. Από τα στοιχεία του DNA πιστοποιείται ποιος έκανε τι. Το ενδιαφέρον είναι στο DNA του αίματος του Άλκη, γιατί αυτό το στοιχείο του DNA που βρέθηκε σε ορισμένους δεν είναι επειδή ακούμπησε ο Άλκης στο σώμα τους, αλλά το σώμα του Άλκη ήταν πάνω τους», ανέφερε.

Ο Απόστολος Λύτρας που εκπροσωπεί έναν από τους κατηγορούμενους είπε ότι το κατηγορητήριο δεν θα διευρυνθεί όπως είχε ζητήσει ο Αλέξης Κούγιας. «Αυτό θα μπορούσε να γίνει σε προηγούμενο στάδιο. Δεν μπορεί το δικαστήριο από μόνο του να προσθέσει επιπλέον κατηγορίες» τόνισε ο ποινικολόγος.

Τα μέτρα ασφαλείας έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης ήταν δρακόντεια. Είχαν συγκεντρωθεί οπαδοί του Άρη που χειροκρότησαν τους γονείς του Άλκη και αποδοκίμασαν τους κατηγορούμενους. Λίγο μετά τις 11:00 όλοι τους, μπήκαν στην κλούβα της αστυνομίας για να επιστρέψουν στις φυλακές.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις