Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Δίκη μικρής Μελίνας: O εισαγγελέας επιμένει στην ενοχή της αναισθησιολόγου – Η πιο μεγάλη ώρα

Δίκη μικρής Μελίνας: O εισαγγελέας επιμένει στην ενοχή της αναισθησιολόγου – Η πιο μεγάλη ώρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, που έχασε τη ζωή της μετά από επέμβαση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου τον Δεκέμβριο του 2015…

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας επέμεινε στην ενοχή της αναισθησιολόγου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της μικρής Μελίνας μετά από την χειρουργική επέμβαση για κρεατάκια.

Αυτήν την ώρα εξετάζονται οι τρεις πραγματογνώμονες που έχουν διοριστεί προκειμένου να απαντηθούν ερωτήματα που αφορούν τις συνθήκες θανάτου του άτυχου κοριτσιού. Υπενθυμίζεται πως το δικαστήριο, στην τελευταία του συνεδρίαση, απέρριψε την αίτηση εξαίρεσης που είχαν υποβάλλει δύο από τους τρεις πραγματογνώμονες.

Το ξέσπασμα του πατέρα της Μελίνας

Εν αναμονή της απόφασης, πριν από μερικά 24ωρα ο πατέρας της Μελίνας, Μάνος Παρασκάκης ανάρτησε το ακόλουθο κείμενο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Παρασκευή 5 Μαρτίου. Η υπόθεση που βασανίζει την οικογένειά μου παραπάνω από μια πενταετία φαίνεται να φτάνει στο τέλος της την Παρασκευή αυτή.

Δυστυχώς η άλλη πλευρά αν και δε το συνήθιζε, το τελευταίο καιρό έχει προβεί σε αναρτήσεις που λοιδορούν τους δικηγόρους μου, την τεχνική μου σύμβουλο κι αυτή ακόμα την οικογένειά μου, μιλώντας αρχικά για την αποζημίωση που ζητάω, μια κι αυτό δυστυχώς είναι το κόστος για τη ζωή ενός παιδιού.

Μια άλλη πλευρά η οποία με περισσή έπαρση πλέον φωνασκεί στο δικαστήριο ως να έχει ήδη δικαιωθεί, ή να γνωρίζει ότι θα δικαιωθεί. Μια άλλη πλευρά της οποίας η συμπεριφορά είναι να απευθύνεται στους δικαστές ξεχνώντας ότι είναι η δίκη για τον άδικο-αδικαιολόγητο θάνατο ενός παιδιού από την ολιγωρία μιας γιατρού, αλλά η δίκη, για την άδικη κατηγορία της καημένης της κατηγορούμενης.

Μια άλλη πλευρά που δεν σεβάστηκε δυο γονείς που σέρνονται ξανά και ξανά στα δικαστήρια ζώντας κάθε φορά τα τραγικά γεγονότα που τους στέρησαν ένα υγιέστατο παιδί, αλλά έφτασαν στο σημείο να πουν μες στο δικαστήριο: «εντάξει πέθανε ένα παιδί αλλά ας τελειώνουμε, κουραστήκαμε».

Μια άλλη πλευρά η οποία αρχισε να λεει το παραμυθι της «αλλεργικης αντιδρασης» κατι που ουδεποτε ακουσαμε ως τωρα εξω απο το χειρουργειο αλλα και στις ενημερωσεις που γινονταν και στα δυο νοσοκομεια και που θα επρεπε να εχουμε ενημερωθει απο την αρχη.

Κι ερχομαστε στους πραγματογνωμονες. Τρεις πραγματογνωμονες οι οποιοι εβγαλαν «αθωωτικη αποφαση» για τη συναδελφο τους. Οταν ομως ζητησαμε να ξανακανουν πραγματογνωμοσυνη αλλα με τη παρουσια της τεχνικης μας συμβουλου παρουσα οπως επρεπε, οι δυο απο τους τρεις ζητησαν να εξαιρεθουν! Ο ενας μαλιστα παραδεχτηκε οτι δουλεψε με τη κατηγορουμενη παλιοτερα κι οτι λογω απειριας ξεχασε να το αναφερει! Οι δικαστες τους αρνηθηκαν την εξαιρεση κι αυτοι εσπευσαν να βγαλουν την ιδια πραγματογνωμοσυνη αγνοωντας τα ερωτηματα που τους εθεσε η τεχνικη μου συμβουλος, πανω σε αυτη. Καταλαβαινετε ολοι που παει η υποθεση.

Ελπιζω οι δικαστες να λαβουν υποψη τους τη προταση του Εισαγγελεως που ειναι καταπελτης για την κατηγορουμενη και την καθυστερηση που εδειξε στην αντιμετωπιση του περιστατικου του βρογχοσπασμου κι οχι της αλλεργικης αντιδρασης οπως ισχυριζονται. Σας Ευχαριστω ολους.

Ολο το κοσμο για το ενδιαφερον που δειχνει για το που εχει φτασει η υποθεση αλλα και για να παραβρεθει στο πλάι μας. Κανουμε οτι μπορουμε για να μη ξανασυμβει σε κανενα νοσηλευόμενο τετοιο περιστατικο ,ουτε παιδι ουτε μεγαλος να χασει τη ζωη του τοσο απλα. Ομως υπαρχει ομερτα και το βλεπετε ολοι στον αθλητισμο, στο θεατρο κι αλλου. Μην αναρωτιεστε γιατι καποιοι φοβηθηκαν να μιλησουν. Κι εμεις που φωναζουμε δε μπορουμε το δικιο μας να βρουμε στην Ελλαδα του 2021… Η μηπως του 1921; Και παλι ενα μεγαλο ευχαριστώ σε όλο το κόσμο…»

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις