Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Δήμαρχος Καστελορίζου στο newsit.gr: «Δεν φοβόμαστε κανέναν Ερντογάν»

Δήμαρχος Καστελορίζου στο newsit.gr: «Δεν φοβόμαστε κανέναν Ερντογάν»

Οργισμένος είναι ο δήμαρχος Καστελόριζου Γιώργος Σαμψάκος με τα όσα λέγονται και ακούγονται τα τελευταία 24ωρα, αναφορικά με την παρουσία δυο Τούρκων δημοσιογράφων στο πανέμορφο ακριτικό νησί και τις προκλητικές δηλώσεις περί στρατιωτικοποίησης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο newsit.gr ο ίδιος μπορεί να μην γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο έφτασαν στο Καστελόριζο, το αν φιλοξενούνται σε κάποιο ξενοδοχειακό κατάλυμα ή αν κρύβονταν κάπου, ωστόσο θεωρεί πως ήταν θέμα χρόνου ν’ αποκαλυφθεί η παρουσία τους.

Click4More Προβοκάτσια στο Καστελόριζο επιχειρεί η Τουρκία – Οι απειλές από επίσημα χείλη

«Τι είναι πω πάλι γι αυτό το παιχνίδι του Ερντογάν; Έμαθε πως θα έρθει εδώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ήθελε να μας στείλει κανένα μήνυμα με τους δημοσιογράφους; Μόλις έγινε γνωστή η παρουσία της την ερχόμενη Κυριακή για τον εορτασμό της 77ης επετείου απελευθέρωσης του νησιού, άρχισαν στα τουρκικά ΜΜΕ, να κάνουν λόγο για μία ακόμη «προκλητική ενέργεια» της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο. Το θέμα είναι ότι μας απειλούν κι από πάνω. Με ενημερώνουν και διαβάζω από το πρωί πως ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν μας αποκάλεσε “κράτος – μαφία”. Εμάς; Τι θέλουν δηλαδή να φοβερίσουν τον κόσμο; Ε, λοιπόν δεν φοβόμαστε κανέναν Ερντογάν. Τι νομίζει ότι είναι ο Θεός; Εμείς έχουμε εδώ όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις κοντά μας και δεν φοβόμαστε κανέναν».

Αναφορικά με το θέμα προπαγάνδας από πλευράς Τουρκίας περί στρατικοποίησης του Καστελόριζου, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, αντιβαίνει τις Διεθνείς Συνθήκες ο Γιώργος Σαμψάκος εξηγεί:

«Τι θέλουν την αποστρατικοποίηση των νησιών μας; Όλα αυτά είναι παράλογα που λένε. Υπάρχουν υπογραφές σε διεθνείς συνθήκες. Φυσικά και γίνονται περιπολίες από τον στρατό και φυλάνε και σκοπιές όλη τη νύχτα δεν είναι κάτι άγνωστο αυτό».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις