Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Δημογραφικό: «Μάστιγα» και στην Κρήτη – Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία

Δημογραφικό: «Μάστιγα» και στην Κρήτη – Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία

Το δημογραφικό είναι ένα πρόβλημα που με το πέρασμα των χρόνων παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Στην Κρήτη και ολόκληρη τη χώρα…

Σε μάστιγα εξελίσσεται τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κρήτη, το δημογραφικό πρόβλημα καθώς σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι θάνατοι ήταν περισσότεροι από τις γεννήσεις τόσο το 2021 όσο και το 2022 στο νησί. Ο σύλλογος πολυτέκνων Ηρακλείου κάνει λόγο για ένα αρνητικό ρεκόρ 90 ετών, τονίζοντας πως η στήριξη της πολιτείας είναι απαραίτητη, καθώς πρόκειται για ένα κοινωνικό ζήτημα με σοβαρές συνέπειες.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σε τρεις από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης οι θάνατοι ήταν περισσότεροι από τις γεννήσεις το 2021, ενώ το ίδιο σκηνικό αποτυπώνεται και το έτος 2022. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τη στιγμή που ο πληθυσμός των Κρητικών μειώνεται σε Ηράκλειο Χανιά και Λασίθι, στο Ρέθυμνο παρουσιάζει αύξηση.

Το δημογραφικό αποτελεί ένα κοινωνικό ζήτημα με σοβαρές συνέπειες για την χώρα, με τον κ. Παρασύρη να τονίζει ότι απαραίτητη είναι η στήριξη της πολιτείας προς τους πολύτεκνους αλλά και τα νέα ζευγάρια. Δείτε το βίντεο του neakriti.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις