Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Παραιτήθηκαν ο διευθυντής σπουδών και οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής

ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Παραιτήθηκαν ο διευθυντής σπουδών και οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής

Μετά τους καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, παραιτήθηκαν και οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των καλλιτεχνών ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα. 

Σύμφωνα με το tempo24.news, Στην ανακοίνωσή τους οι καθηγητές της δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας αναφέρουν την αντίθεσή τους στο Προεδρικό Διάταγμα που όπως αναφέρουν απαξιώνει τις σπουδές τους. Με την κίνησή τους αυτή θέλουν να στηρίξουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των σπουδαστών αλλά και των συναδέλφων τους στην υπόλοιπη χώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ο διευθυντής Σπουδών, οι καθηγήτριες και οι καθηγητές της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πατρών: εκφράζοντας την αντίθεσή μας στις διατάξεις του Π.Δ. 85/22 που με τις επίμαχες διατάξεις του απαξιώνει το επίπεδο σπουδών στον χώρο των παραστατικών σπουδών, στηρίζοντας τους σπουδαστές και τις σπουδάστριές μας στις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, όπως αυτές έχουν εκδηλωθεί μέσα από την κατάληψη της Δραματικής Σχολής, του Θεάτρου Μπάρι και του Θεάτρου Απόλλωνας, δείχνοντας την αλληλεγγύη μας στους σπουδαστές /σπουδάστριες και στους συναδέλφους των υπόλοιπων δραματικών σχολών της χώρας και ευρύτερα στον καλλιτεχνικό χώρο…

Με απόλυτη συναίσθηση της παιδαγωγικής και κοινωνικής μας ευθύνης, δηλώνουμε την παραίτησή μας. Να σημειωθεί ότι από την περασμένη εβδομάδα συνεχίζουν την κατάληψη του θεάτρου Απόλλων οι σπουδαστές του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις