Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Διπλή τραγωδία στο Γάζι Ηρακλείου: Από το 2019 προσφύγαμε στον εισαγγελέα για κόντρες στην άσφαλτο

Διπλή τραγωδία στο Γάζι Ηρακλείου: Από το 2019 προσφύγαμε στον εισαγγελέα για κόντρες στην άσφαλτο

Στον απόηχο της τραγωδίας στο Γάζι Ηρακλείου Κρήτης με δύο νεαρά παιδιά να αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, συγκλονίζει η αποκάλυψη ότι πριν από ακριβώς δύο χρόνια, κάτοικος προσέφυγε στον εισαγγελέα για αυτοσχέδιους αγώνες στην περιοχή.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, Γιάννης Λιονάκης, αποκάλυψε πως τον Σεπτέμβριο του 2019, κάτοικος της περιοχής προσέφυγε στον εισαγγελέα για την κατάσταση που επικρατεί στο σημείο:

«Του είπε κάντε κάτι, εμείς δεν μπορούμε άλλο. Σας λέω μετά λόγου γνώσεως και θα αναρτήσω βίντεο παλιότερων ημερών όπου έχουμε κόντρες αυτοκινήτων και μηχανών…»!

Ο κ. Λιονάκης ανέφερε πως η «τραγωδία» αυτού του τόπου, είναι ο θεσμός στον τροχαίο θάνατο και αυτό που χαρακτηρίζει τους πολίτες, είναι η οδηγική συμπεριφορά τους και όχι από μόνος του ο δρόμος.

«Είναι γνωστό και καταγεγραμμένο ότι πάνω από το 90% ευθύνεται η παιδεία μας, η αυτοεκτίμηση μας, ο σεβασμός, η ενσυναίσθηση και στη συνέχεια φταίει ο δρόμος. Δεν πρέπει κάθε φορά να τα βάζουμε με έναν δρόμο, δεν πρέπει ό,τι βλέπουμε μπροστά μας να λέμε ότι φταίει αυτό. Είναι κυρίως η αγωγή και η κουλτούρα μας» τόνισε ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων.

Η διπλή τραγωδία στο Γάζι Ηρακλείου

Ήταν ξημερώματα Δευτέρας (20.09.2021) όταν η μηχανή μεγάλου κυβισμού στην οποία επέβαιναν ο 21χρονος Έρντι και ο 17χρονος Ματθαίος, προσέκρουσε πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ στο Γάζι Ηρακλείου.

Click4more: Διπλή τραγωδία στο Γάζι Ηρακλείου: Του έλεγα μην αγοράζεις μηχανές – Συγκλονίζει η αδερφή του 21χρονου στο Live News

Επί τόπου σκοτώθηκε ο 21χρονος Έρντι, ενώ ο 17χρονος Ματθαίος, κατέληξε λίγο αργότερα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Φως στα ακριβή αίτια κάτω από τα οποία έγινε το δυστύχημα αναμένεται να δώσει η προανάκριση. Παράλληλα, αναμένεται να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις, για να διαπιστωθεί εάν ο 21χρονος οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις