Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η δίκη στο Εφετείο – Πρωτόδικα ο 31χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Αναβλήθηκε επ’ αόριστον  η δίκη στο Εφετείο – Πρωτόδικα ο 31χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια

Σε δεύτερο βαθμό επρόκειτο να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, η υπόθεση του διπλού φονικού στα Ανώγεια. Θύματα ο 63χρονος μαντιναδολόγος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 32χρονος κτηνοτρόφος, Γιώργος Ξυλούρης.

Στο εδώλιο θα καθόταν εκ νέου ο 31 ετών γιος του άτυχου 63χρονου μαντιναδολόγου, Λευτέρη Καλομοίρη, που έχει ήδη καταδικαστεί για τον θάνατο του 32χρονου Γιώργου Ξυλούρη.

Τα μέτρα έξω από το δικαστικό μέγαρο Χανίων ήταν δρακόντεια, ωστόσο, αργά το μεσημέρι της Πέμπτης (30.06.2022) έγινε γνωστό ότι η υπόθεση αναβάλλεται επ’ αόριστον, όπως σημείωσε το Cretapost.gr.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα το δικαστήριο είχε καταδικάσει τον 31χρονο σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς να του αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό.

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Τι είχε πει στην απολογία του ο 31χρονος

Στην απολογία του στο πρωτόδικο δικαστήριο ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι θόλωσε το μυαλό του στη θέα του νεκρού πατέρα του και άρχισε να πυροβολεί χωρίς ωστόσο να θυμάται πόσες φορές πάτησε την σκανδάλη.

«Ειπώθηκαν ψέματα και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα είπαν»…Αναφέρομαι σε εκείνους που δεν επέτρεψαν στη σορό του πατέρα μου να μπει για τελευταία φορά στο σπίτι μας, αναφέρομαι σε εκείνους που είτε έσπασαν τον τάφο του πατέρα μου, είτε σε εκείνους που φώναζαν τη μάνα μου φόνισσα να κοιτάξουν στον καθρέφτη και εκεί θα δουν τον πραγματικό φονιά».

Συνολικά κλήθηκαν 30 μάρτυρες επί του κατηγορητηρίου και της υπεράσπισης ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Το χρονικό της τραγωδίας

Το διπλό φονικό σημειώθηκε στο Περαχώρι, την επομένη της Πρωτομαγιάς του 2021. Με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές στήθηκε άγριος καυγάς ανάμεσα στον 30χρονο γιο του μαντιναδολόγου, Λευτέρη Καλομοίρη και τον Γιώργη Ξυλούρη, με τον πρώτο να γρονθοκοπά άγρια τον δεύτερο.

Τους ξεχωρίζουν τρίτα πρόσωπα. Ο Ξυλούρης εκνευρισμένος αποχωρεί βιαστικά προς το σπίτι του και επιστρέφει λίγο αργότερα στο σημείο της τραγωδίας.

Ανωγειανοί προσπαθούν να τον απομακρύνουν μάταια, όμως, μεταξύ αυτών και ο άτυχος μουσικός.

Clik4more: Ραγίζει καρδιές το μοιρολόι της μάνας για το φονικό στα Ανώγεια έξω από τα δικαστήρια

Στην απολογία του ο 31χρονος είχε αναφέρει:

«Ήμουν στο μπάνιο όταν άκουσα τις φωνές της μητέρας μου και έναν πυροβολισμό. Πήρα το όπλο μου και βγήκα στο δρόμο όπου είδα νεκρό τον πατέρα μου και τον Γιώργο Ξυλούρη να στέκεται μπροστά του».

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Σενάρια για τους φονικούς πυροβολισμούς  

Υπενθυμίζεται πως μετά το διπλό φονικό η πλευρά του Καλομοίρη υποστήριζε πως ο τόπος του εγκλήματος είχε «πειραχτεί», ενώ το όπλο που παρέδωσε η οικογένεια Ξυλούρη δεν ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη φονική συμπλοκή.

Αντίθετα, η οικογένεια Ξυλούρη υποστήριζε πως ο 30χρονος Γιώργος δεν πυροβόλησε και ότι ο 29χρονος, γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, Μανώλης πυροβολώντας τον Ξυλούρη σκότωσε και τον πατέρα του.

Η απάντηση ωστόσο έφτασε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια των Αθηνών και φαίνεται πως η σφαίρα που βρέθηκε στο σώμα του Λευτέρη Καλομοίρη προήλθε από το όπλο του Γιώργου Ξυλούρη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις